• Geri dön

  • 3.535 Görüntülenme

  • 643 Haber

  • 18.017 İşletme görüntülenme


Samsung, eski Galaxy akıllı telefonları tekrar işlevsel hâle getirerek akıllı ev cihazlarına dönüştüren yeni bir beta programı başlattı. Yeni “Galaxy İleri Dönüşüm” programı ile kullanıcılar artık eski Galaxy akıllı telefonlarını çocuk ekranı, hayvan bakımı çözümü veya dilerlerse evlerinde aydınlatma sensörü gibi yaşam tarzı ihtiyaçlarına cevap veren farklı araçlar olarak yeniden kullanabilecek. Bu girişimiyle eski elektronik cihazların ileri dönüşümünü destekleyen Samsung, hem elektronik atıklarla mücadele ediyor hem de kullanıcıların günlük yaşamlarını kolaylaştıran yenilikçi bir çözüm sunuyor.

Samsung Electronics, “Galaxy İleri Dönüşüm Programı”nın kapsamını yenilikçi bir çözüm ile genişletiyor. Yeni “Galaxy Evde İleri Dönüşüm” programıyla eski Galaxy akıllı telefonlar, basit bir yazılım güncellemesiyle çeşitli IoT (Nesnelerin İnterneti) temelli cihazlara dönüştürülerek yeni bir işlev kazanabilecek. Samsung, programın beta hizmetini ABD, İngiltere ve Kore’de uygulamaya koydu. “Galaxy Evde İleri Dönüşüm” sayesinde kullanıcılar eski Galaxy cihazlarını çocuk ekranı, hayvan bakımı çözümü ve bireysel yaşam tarzı ihtiyaçlarına cevap veren farklı araçlar olarak yeniden kullanabiliyor.

Her ev bir akıllı eve dönüştürülebiliyor

“Galaxy Evde İleri Dönüşüm” programı, Galaxy cihazlarda bulunan yerleşik sensörlere yeni işlevler getirerek gelişmiş ses ve ışık denetimi özellikleri sunuyor. Kullanıcılar eski cihazlarındaki SmartThings uygulamasında bulunan SmartThings Labs aracılığıyla bu dönüşümü yapabiliyor.

• Galaxy cihazları, gelişmiş yapay zekâ (AI) çözümü kullanarak günlük ortamdaki sesleri daha doğru bir biçimde ayırt edebildiğinden, kullanıcılar belli ses türlerini kayıt altına alabiliyor. Örneğin cihaz; bebek ağlaması, köpek havlaması, kedi miyavlaması ya da kapı çalınması gibi sesleri algıladığında, kullanıcının akıllı telefonuna uyarı gönderebiliyor ve kullanıcı kaydedilen sesi dinleyebiliyor.
• Cihazlar ışık sensörü işlevi görerek bir odadaki ışık düzeyini de ölçebiliyor. Kullanıcılar, odadaki ışık önceden belirlenen seviyenin altına düştüğünde SmartThings üzerinden ışıkları veya televizyonu açması için cihazı önceden ayarlayabiliyor.

Sesi ve ışığı sürekli olarak algılamaya devam etmesi için cihazın uzun süre aktif çalışması gerekiyor. Bu nedenle Samsung, “Galaxy Evde İleri Dönüşüm” programı kapsamında, pil kullanımını en aza indirmek amacıyla pil optimizasyon çözümü de sunuyor. Cihazlar aynı zamanda SmartThings’e sorunsuz bir şekilde bağlanarak SmartThings ekosisteminde yer alan diğer birçok IoT cihazıyla etkileşime geçebiliyor.

Sorumlu tüketim ve üretim hedefine odaklanan yenilikçi bir çözüm

Bu yenilikçi çözüm, 2030'a kadar herkes için daha sürdürülebilir ve müreffeh bir geleceğe ulaşmak amacıyla küresel bir plan olarak hazırlanan “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi'ni” destekleme taahhüdü olan Samsung’un “17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı” inisiyatifinin bir parçası. Atıkları azaltma, sürdürülebilir üretim uygulamalarını ve tüketici davranışlarını teşvik etme özelliğiyle ön plana çıkan “Galaxy Evde İleri Dönüşüm” programı; bu bağlamda 12. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı olan sorumlu tüketim ve üretim hedefine de odaklanıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL