• Geri dön

  • 3.793 Görüntülenme

  • 650 Haber

  • 18.040 İşletme görüntülenme


Tüketiciler aldıkları TV’lerde sorunlarla karşılaşmak yerine, ihtiyaçlarının tamamını karşılayan, güvenilir ve uzun ömürlü televizyonlar istiyor. Teknolojinin lider markalarından Samsung’un ürettiği QLED televizyon serisi de tam olarak bu ihtiyaçları karşılamasıyla öne çıkıyor. Samsung QLED TV'lerinin başarısının altında yatan nedenleri sizler için derledik.

Eğlence her yerde milyonlarca insanın önceliği. Teknolojik gelişmeler, tüketicilerin evlerinin rahatlığında sürükleyici ve sinematik bir yolculuğa, yeni değerler sunan ve izleyiciler için heyecan verici olanaklar dünyasının kapılarını açan deneyimlere dâhil olmalarını sağladı. Günümüzün yeni nesil TV'leri, bu tarz ürünlerin popülaritesini keşfedilmemiş alanlara taşıdı. Son teknoloji ses kalitesini daha önce görülmemiş çözünürlük, renk ve parlaklıkla birleştiren bu ürünler, her koşulda benzersiz ve birinci sınıf bir seyir deneyimi sunuyor.

Televizyon artık her evin önemli bir unsuru ve izleyiciler, uzun yıllar boyunca beklentilerini karşılayacak ve aşacak ürünleri bekliyor ve bu ürünleri hak ediyor. Tüketicilerin görmek istemedikleri sorunların başında ise güvenlik veya yanma ile ilgili sorunlar geliyor. Tüketiciler aldıkları TV’lerde sorunlarla karşılaşmak yerine, tercihlerinin tamamını karşılayan, güvenilirlik sunan ve huzur sağlayan uzun ömürlü televizyonlar istiyor.

Teknolojinin lider markalarından Samsung’un ürettiği QLED televizyon serisi, tam da bu ihtiyaçları karşılıyor. Bu TV’ler sayesinde ister oyun oynayın, ister film izleyin veya en sevdiğiniz diziyi seyredin, etkileşimler asla kesintiye uğramaz ve bu nedenle sevdiğiniz şeyi yapmanızın önünde hiçbir engel söz konusu olmaz. Samsung QLED TV'lerinin başarısının, dünya çapında herkesin bir numaralı tercihi olmasının nedenlerini sizler için derledik:

Ekran yanması ve aşırı ısınmayı önlüyor
Kesintisiz görüntü kalitesi, birinci sınıf izleme deneyimlerinin temelini oluşturuyor. Samsung da kaliteyi dikkate alarak her koşul altında ekran yanmalarını önlüyor. Yıllardır birçok televizyonda sürekli olarak görülen bir sorun olan ekran yanması, uzun süre ekranda kalıcı görüntülerle televizyon ekranında oluşan kalıcı bir kusur. Ekranda göze batan bir ize, izleme deneyiminin bozulmasına ve memnuniyetsizliğe yol açabiliyor. Kısa bir süre önce, Samsung QLED TV'ler, küresel bir test laboratuvarı olan Testlab ile iş birliği yaparak, popüler bir Alman teknoloji dergisi Video'dan "ekran yanması sorunu yaşatmayan televizyon" sertifikası alan ilk televizyon oldu. Video dergisinin TV uzmanları, görme kalitesini bozabilecek ekran yanması zafiyetini ve sonrasında ortaya çıkan herhangi bir parlama olup olmadığını tespit etmek amacıyla kapsamlı bir değerlendirme yaptı ve vardıkları sonuç, her iki soruna da Samsung televizyonlarında rastlanmadığını doğruladı.

Ayrıca potansiyel aşırı ısınma sorunu, dikkatleri her türlü cihazda aşırı ısınmayı önlemeye yönelik tedbirlere yöneltiyor. Samsung da bu yıl aşırı ısınmayı önleme konusunda son olarak aldığı onay, iş dünyasında ve yaşamın her alanında güvenlik ve kalite sağlamayı amaçlayan, dünyanın önde gelen test hizmeti sağlayıcılarından biri olan TUV Rheinland'dan geldi. TUV Rheinland'ın alanında yetkin uzmanları, Samsung QLED TV'leri temel değerlendirme alanlarından biri olan aşırı ısınma konusunda test etti. Şirket, QLED TV'lerde hiçbir aşamada aşırı ısınma görülmediğini onaylayarak bu tür olaylar ve olası sonuçlar konusunda tüketicilerin içini rahatlattı[1].

Tüm aile için güvenlik sunuyorlar
Samsung QLED TV'leri satın alan tüketicilerin ürünleri her zaman güvenli olduğu için güven duyarak satın aldıklarını anlıyor ve bu TV’ler de bunun hakkını veriyor. İster yetişkin, ister çocuk olsun ailenizin tüm üyeleri QLED'in kapasitesinden faydalanabiliyor. Bu çerçevede Samsung, ürünlerinin mümkün olan en yüksek standartlara uygun olmasını sağlama yönündeki sorumluluğu sürekli olarak üstleniyor. Ayrıca, layık görüldükleri birçok sertifika da Samsung QLED TV'lerin dünya çapında bir numara oluşunun nedenini kanıtlıyor. Samsung bu yıl, TV endüstrisinde QLED TV'lerinin yaydığı ışık türlerinin herhangi bir fotobiyolojik tehlike oluşturmadığını doğrulayan sertifikaları alan ilk şirket oldu. Uluslararası Elektroteknik Kurulu'nun (IEC) ortaya koyduğu fotobiyolojik ve göz güvenliğiyle ilgili standartlara uygun olarak, önde gelen bir güvenlik bilimi şirketi olan Underwriters Laboratories'den (UL) "Fotobiyolojik LED Tehlikesi Yok" onayı aldı. Tabii ki, verdiğiniz paranın boşa gitmemesi de fiziksel sağlığınızın yanı sıra Samsung’un bir diğer önceliği. Bu nedenle Samsung’un akıllı televizyonları gelişmiş güvenlik konusunda endüstri sertifikalı ilk ürünler oldu. Savunma sınıfı güvenlik platformu Samsung Knox teknolojisi dahil olmak üzere, birkaç yıl üst üste Ortak Kriterler (CC) sertifikasına layık görüldüler. Bu sayede artık QLED TV'leri satın alan herkesin içi artık daha rahat[2].

Güvenilir, dayanıklı, uzun ömürlü TV’ler
Samsung QLED TV'lerin popülaritesine katkı sağlayan bir başka özelliği de uzun ömürlü olmaları. Tüketiciler, televizyonları uzun yıllar boyunca ihtiyaç ve tercihlerini karşılayacak, güvenilirlik ve dayanıklılık sunan uzun vadeli birer yatırım olarak satın alıyor. QLED televizyonlarda günlük kullanım sıklığı ne olursa olsun, görsel kalitesinin düşmeye başlaması on yılı bulabiliyor. Samsung ayrıca, herhangi bir talihsizlik yaşanması durumunda TV'lerinizin korunmasını sağlamak için ek adımlar da attı. Samsung, QLED TV'lerde ekran yanmasına karşı ömür boyu garanti veriyor. Bu nedenle yeni bir TV satın alma zorunda kalmaktan endişe duymanıza gerek yok. Samsung’un kuantum nokta teknolojisi, zaman içinde bozulmaya uğramıyor ve diğer ekranların çoğunda bulunmayan olağanüstü, tutarlı ve sürükleyici uzun vadeli görüntü kalitesi sağlıyor. Samsung içinizin rahat etmesi için görüntü tutulmasını ölçmek ve uzun ömürlülüğü doğrulamak için bir dizi kapsamlı testi, hem kendi bünyesinde hem de dışarıdan birçok uzman tarafından gerçekleştirdi[3]. Bu testlerden oy birliğiyle olumlu sonuçlar alındı.

Görsel kalitede süreklilik, son teknoloji ses ve daha yüksek seviyede netlik
Samsung QLED TV'lerde, her seviyedeki ışığın anında nefes kesici renklere dönüşmesini sağlayan, devrim niteliğindeki kuantum nokta teknolojisi kullanılıyor. Olağanüstü derinlik ve çarpıcı karşıtlık oranlarına sahip görüntü kalitesiyle, her türlü ayrıntıyı keskin bir şeffaflıkla görebiliyorsunuz. Kuantum noktaları, nanopartiküllerin boyutuna göre ışık yayan ve kaliteden ödün vermeden sürekli olarak etkili olabilen yenilikçi bir yarı iletken malzemeden oluştuğundan, böyle bir performansın yakalanması mümkün oluyor. Etkileyici ses olmadan sürükleyici bir görsel deneyim de olmaz ve bu niteliklerin her ikisi de Samsung QLED TV'lerin kalitesini belirleyen unsurlar. Samsung QLED TV'ler, yapay zekâ tabanlı yazılım kullanan OTS+ (Nesne Takip Eden Ses) özelliğine sahip olup ses hareketinin ekranda görünen nesnelerle eşleşmesini sağlıyor. Bu özellik, sinema salonu düzeyinde kusursuz ses kalitesi sağlamak üzere, ekranın her yanında yerleşik hoparlörler ve alt woofer'ların yanı sıra 4.2.2 kanal surround sesle de destekleniyor. Aynı zamanda, Aktif Ses Yükseltici (AVA), kesintisiz eğlence için arka plandaki rahatsız edici sesleri ortadan kaldırıyor.

Güçlü Quantum İşlemci 8k özelliği de Samsung’un başarısının diğer bir nedeni. Bu özellik, son olarak her karenin 33 milyon piksel boyutunda görüntülendiği, 4K'dan dört kat daha yüksek rakipsiz netlik ve çözünürlük sunan QLED 8K 2020'nin piyasaya sürülmesiyle birlikte başarısını kanıtladı. Quantum İşlemci 8K, sürükleyici ve benzersiz izleme deneyimleri sunmak için milyonlarca öğrenilmiş model aracılığıyla geliştirilen kapsamlı bir bilgi veri tabanından yararlanarak mümkün olan en yüksek oranda kalite standardı sağlıyor. 8K YZ yükseltmesi, içeriğin her sahnesini analiz ediyor; aydınlatmayı, rengi, kontrast ayrıntılarını ve verileri kapsamlı olarak işleyebiliyor. 8K resim herhangi bir kaynaktan görüntülenebiliyor ve YZ yükseltmesi, kaliteyi en üst düzeye taşıyarak kullanıcıların içeriği en mükemmel çözünürlükte görüntüleyebilmesini sağlıyor.
Ekran yanmasının ve aşırı ısınmanın önlenmesi, olağanüstü teknolojiye ve kaliteye sahip kusursuz güvenilirlik ve dayanıklılık, Samsung’un akıllı TV segmentindeki dünya lideri konumunun arkasında yatan unsurlar. Diğer son teknoloji yenilikler ve en son yapay zekâ yükseltmeleriyle birlikte Samsung hayranları, ekran teknolojisinin geleceğini mutlak güvenlik ve rahatlıkla keşfediyorlar ve bu güvenlik ve rahatlık gelecekte de devam edecek gibi görünüyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL