• Geri dön

  • 3.491 Görüntülenme

  • 643 Haber

  • 18.017 İşletme görüntülenme


Samsung ve Western Digital, Daha Geniş Ekosistem Desteği ve Müşteri Adaptasyonu için Yeni Nesil Depolama Teknolojilerinin Standardizasyonunu Sağlamak Üzere Geniş Kapsamlı Bir İşbirliğine Başlıyor

Samsung ve Western Digital, Zoned Storage teknolojisinin standardizasyonuna öncülük edecek. Bu iki şirketin ortak çalışmaları, donanım özelliklerinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesi ile sağlam bir ekosistem oluşturmak için yazılım uygulama modellerini içeriyor

Samsung Electronics Co., Ltd. ve Western Digital bugün, yeni nesil veri yerleştirme ile işleme ve yapı (D2PF) depolama teknolojilerinin standardizayonunu ve geniş ölçüde adaptasyonunu sağlamak üzere eşsiz bir teknoloji işbirliği için mutabakat anlaşması (MOU) imzaladıklarını duyurdu. İki şirket ilk olarak, çalışmalarını uyumlu hale getirmeye ve Zoned Storage çözümleri için güçlü bir ekosistem yaratmaya odaklanacak. Bu adımlar sektörün, neticede müşteriler için daha büyük değer yaratan sayısız uygulamaya odaklanmasını sağlayacak.

Bu, Samsung ve Western Digital’in, önemli depolama teknolojileri için geniş ölçüde uyum yaratmak ve farkındalığı teşvik etmek için teknoloji liderleri olarak ilk kez bir araya gelmeleri anlamına geliyor. İki şirketin kurumsal ve bulut uygulamalarına odaklanarak, Zoned Storage gibi D2PF teknolojileri için teknoloji standardizasyonu sağlaması ve yazılım geliştirme alanında bir dizi işbirliğini teşvik etmesi bekleniyor. Bu işbirliği ile son kullanıcılar, yeni yeni ortaya çıkan depolama teknolojilerinin birden fazla cihaz üreticisinden ve dikey olarak entegre donanım ve yazılım şirketlerinden büyük destek göreceğine şüphe duymasın.

“Depolama, insanların ve kurumların veriyi nasıl tükettiklerinin ve kullandıklarının temelini oluşturur. Bugünün ihtiyaçlarını karşılamak ve yarının büyük fikirlerini mümkün kılmak için yenilik yapmalı, birlikte çalışmalı ve yeni standartlar ve mimariler oluşturmak üzere sektör olarak hep birlikte uyum sağlamalıyız” diyor Western Digital Flash Business Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Rob Soderbery ve ekliyor “Bir teknoloji ekosisteminin başarılı olması için genel tanımlar ve çözüm modelleri, adaptasyonu geciktiren ve yazılım geliştiriciler için gereksiz karmaşıklık ekleyen dağınıklıklardan zarar görmemek için bir araya gelmelidir. ”

Soderbery ayrıca şunları da ekliyor: “Western Digital, Linux çekirdeğine ve açık kaynaklı yazılım topluluğuna katkıda bulunarak Zoned Storage ekosisteminin temellerini yıllardır atıyor. Samsung ile kullanıcılar ve uygulama geliştiriciler için Zoned Storage’ın daha geniş çapta adaptasyonunu sağlayacak bu ortak girişime bugüne kadarki çalışmalarımızın katkılarını getirmekten heyecan duyuyoruz."

“Bu işbirliği müşterilerin ihtiyaçlarını şu anda ve ileride aşmak için gösterdiğimiz aralıksız çabamızın bir kanıtı ve Zoned Storage standardizasyonu için aktif olarak daha geniş bir etkileşim yaratma öngörümüz açısından da çok özel bir an” diyor Samsung Electronics Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Satış ve Pazarlama Müdürü Jinman Han ve devam ediyor: “Ortak çabalarımız olabildiğince çok müşterinin bu son derece önemli teknolojinin faydalarından yararlanabilmesini sağlayacak donanım ve yazılım ekosistemlerini maksimum seviyeye taşıyacaktır.”

İki şirket, ZNS (Zoned Namespaces) SSD’ler ve SMR (Shingled Magnetic Recording) HDD’ler dahil olmak üzere Zoned Storage cihazları konusunda bir girişim başlattı. SNIA (Depolama Ağı Endüstrisi Derneği) ve Linux Vakfı gibi kurumlar aracılığıyla Samsung ve Western Digital, yeni nesil Zoned Storage teknolojileri için üst düzey model ve tanımları ortaya koyacak. Açık ve ölçeklenebilir veri merkezi mimarilerini etkinleştirme sözüyle iki şirket, Aralık 2021’de SNIA tarafından onaylanan Zoned Storage TWG’yi (Technical Work Group) kurdular. Grup halihazırda Zoned Storage cihazlarının yanı sıra ana bilgisayar/cihaz mimarisi ve programlama modelleri için ortak kullanım senaryolarını tanımlıyor ve içeriklerini belirliyor.

Ek olarak, bu iş birliğinin alan-tabanlı (örn. ZNS, SMR) cihaz arayüzlerinin yanı sıra, gelişmiş veri yerleştirme ve işleme teknolojilerine sahip yeni nesil, yüksek kapasiteli depolama cihazlarını genişletmek için de bir başlangıç noktası olması bekleniyor. Daha sonraki aşamada bu girişimler, sayısal depolama ve Yapılar üzerinden NVMe™’ nin de (NVMe-oF) dahil olduğu depolama yapıları gibi diğer D2PF teknolojilerini de kapsayacak şekilde genişleyecek.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL