• Geri dön

  • 436 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung Electronics, Galaxy AI’ın daha fazla modelde kullanılmasını sağlayarak mobil cihazlarda yapay zeka çağını hızlandırıyor.

Samsung Electronics, mobil yapay zekanın daha fazla kullanıcıya ulaşması için geliştirdiği yeni One UI 6.1 güncellemesi aracılığıyla Galaxy AI[1] özelliklerinin daha fazla Galaxy cihazında kullanılabileceğini duyurdu. Kısa süre önce satışa sunulan Galaxy S24 Serisi’yle[2] uyumlu olan güncelleme, Mart sonundan itibaren Galaxy S23 Serisi, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 ve Tab S9 serilerinde de kullanıma sunulacak. Cihazda yüklü olan ve bulut tabanlı kullanılan yapay zeka yeteneklerini birleştiren hibrit bir yaklaşımla geliştirilen güncelleme, kullanıcılara sunulan mobil yapay zeka deneyimlerinin standardını daha da yükseltiyor.

Samsung Electronics Mobil Dünya Başkanı ve CEO’su TM Roh, güncellemeyle ilgili şunları söyledi: “Galaxy AI ile yalnızca yeni bir mobil yapay zeka çağına öncülük etmeyi değil, aynı zamanda yapay zekayı daha erişilebilir hale getirerek kullanıcıları güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu adımlar, Galaxy AI için sadece başlangıç. Bu deneyimleri 2024 yılı içinde 100 milyondan fazla Galaxy kullanıcısına ulaştırmayı planlıyoruz. Mobil yapay zekanın sınırsız olanaklarından yararlanmanın yollarını artırmaya devam edeceğiz.”

Bariyerleri aşan iletişim

Yapay zeka destekli modellerde bulunan ve iletişim kurma şeklini bir üst seviyeye taşıyan Galaxy AI özelliklerinden artık daha fazla Galaxy kullanıcısı yararlanabilecek. Bu özellikler, yazılan mesaj içeriklerinin tonunu ayarlama ve Chat Asistanı[3] kullanarak mesajları 13 farklı dilde tercüme etme gibi yetenekler sunuyor. Galaxy kullanıcıları, telefon görüşmelerini sesli ve metin olarak çeviren Live Translate[4] ile gerçek zamanlı etkileşimin gücünü deneyimleyebiliyor. Sözlü Çevirmen ise canlı konuşmalar esnasında bölünmüş ekranda metin çevirileri oluşturuyor ve seyahat ederken farklı dillerden insanlarla spontane konuşmalar yapılabilmesini sağlıyor.

Benzersiz üretkenlik özellikleri

Galaxy AI'ın Galaxy ekosistemi geneline daha geniş ölçüde entegre edilmesi, yapay zeka destekli modellerde hayata geçirilen günlük görevlerin sorunsuz kullanıcı deneyimiyle başarılmasını sağlarken verimliliği de artırıyor. Arama işlevleri, kolayca yapılan bir daire hareketiyle arama sonuçları sunan, Google ile Circle to Search, yapay zeka teknolojisi ile arattığınız görüntüye dair arama sonuçlarından genel bir özet oluşturur ve en alakalı sonuçları gösteriyor[5] . Not Asistanı[6] gibi organize olmayı sağlayan ve günlük yaşamı kolaylaştıran özellikler ise kullanıcıların formatlar oluşturmasına, özetler çıkarmasına, notların bölümlendirilerek düzenli hale getirilmesine ve alınan notları başka dillere çevirmesine imkan tanıyor. Web Asistanı[7], görüntülenen web sayfalarının kapsamlı kısa özetlerini oluşturarak kullanıcıların daha hızlı bilgi sahibi olmalarını sağlarken, Ses Kaydı Asistanı ses kaydının yazılı dökümünü oluşturur, diyaloglardan özet çıkarır, çeviri yapar. Ayrıca Galaxy AI temalar ve hazır tasarım komutlarıyla kendi benzersiz duvar kağıdınızı tasarlamanıza yardımcı olur.

İçinizdeki sanatçının sonsuz yaratıcılığını keşfedin

Galaxy AI ile Samsung, kullanıcıların yaratıcı potansiyelini çok daha fazla ortaya çıkarabiliyor. Galaxy'nin en yeni güncellemesi, yaratıcı özgürlüğü fotoğraf çekildikten sonra bile teşvik eden bir dizi Galaxy AI aracı sunuyor. Örneğin, Yaratıcı Düzenleme[8] sayesinde, yapay zeka destekli cihazlar harika bir çekimi daha da mükemmelleştirmek için fotoğraflardaki nesneleri kolayca yeniden boyutlandırabiliyor, konumlandırabiliyor veya yeni bir düzende hizalayabiliyor. Kullanıcılar ayrıca, Düzenleme Önerisi[9] ile tüm fotoğraflarını her zamankinden daha hızlı ve kolay bir şekilde daha iyi hale getirebiliyor. Anlık Ağır Çekim[10], aksiyon dolu anları yakalayarak ağır çekim videolarına ek kareler oluşturabiliyor, böylece tekrar çekim yapılmasına gerek kalmıyor.

Yaratıcılık ve kişiselleştirmeyle ilgili sunulan özellikler bunlarla sınırlı değil. Yapay zeka destekli cihaz kullanıcılarının yaratıcılığını hayata geçirmesini sağlayan ve yapay zeka tarafından oluşturulan duvar kağıtlarıyla Galaxy cihazlarını özelleştirmek çok daha kolay hale geliyor.

Galaxy AI hakkında daha fazla bilgi için Samsung Haber Odası, Samsungmobilepress.com ve Samsung.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

[1] Samsung, AI özellikleri tarafından sağlanan sonuçların doğruluğu, eksiksizliği veya güvenilirliği konusunda herhangi bir vaatte bulunmaz, güvence veya garanti vermez. Belirli Samsung AI özelliklerini kullanmak için Samsung Hesabına giriş yapılmış olması gerekebilir.
[2] Galaxy S24 Serisi’ndeki bazı yapay zeka özellikleri, önceki nesil modellerde mevcut olmayabilir.
[3] Chat Asistanı’ndaki çeviri özelliğini kullanmak için Samsung Hesabı'na giriş yapılmış olması gerekebilir. Bazı sohbet uygulamalarında bu özellik desteklenmeyebilir. Bazı diller için dil paketi indirilmesi gerekebilir. Hizmet kullanılabilirliği dile göre değişebilir. Bu özellik, çevrilebilir bir dil algılandığında etkinleşir. Sonuçların doğruluğu garanti edilmez.
[4] Canlı Çeviri için bir ağ bağlantısı ve Samsung Hesabına giriş yapılması gerekir. Canlı Çeviri yalnızca özelliğin önceden yüklenmiş olduğu Samsung Telefon uygulamasında kullanılabilir. Aramalar yerel Samsung telefon uygulaması kullanılarak yapılmalıdır. Bazı diller için dil paketi indirilmesi gerekebilir. Hizmet kullanılabilirliği dile göre değişebilir. Sonuçların doğruluğu garanti edilmez.
[5] Sonuçlar görsel eşleşmelere bağlı olarak değişebilir. İnternet bağlantısı gerektirir. Kullanıcıların Android işletim sistemlerini en yeni sürüme güncellemesi gerekebilir. Ürün işlevselliği uygulama ve cihaz ayarlarına bağlı olabilir. Bazı işlevler, belirli uygulamalarla uyumlu olmayabilir. Hizmetin kullanılabilirliği ülkeye ve dile göre değişir. Sonuçların doğruluğu garanti edilmez. Güncelleme zamanlaması modele göre değişiklik gösterebilir.
[6] Yalnızca Samsung Notes'taki metinlerde kullanılabilir (200*4000 karakter); Samsung hesabında oturum açılmış olması ve internet bağlantısı gerektirir.
[7] Yalnızca Samsung Internet uygulamasında kullanılabilir.
[8] Yaratıcı Düzenleme/Generative Edit, bir ağ bağlantısı ve Samsung Hesabına giriş yapılmış olmasını gerektirir. Yaratıcı Düzenleme ile yapılan düzenlemeler, 12 MP'ye kadar yeniden boyutlandırılmış bir fotoğrafla sonuçlanır. Görüntünün yapay zeka tarafından oluşturulduğunu belirtmek için kaydedilen görüntü çıktısının üzerine görünür bir filigran eklenir. Oluşturulan çıktının doğruluğu ve güvenilirliği garanti edilmez.
[9] Düzenleme Önerisi, JPG, PNG, GIF ve MP4 formatlarıyla uyumludur. Düzenleme sonuçları ve kalitesi, fotoğraf veya çekim koşullarına bağlı olarak değişebilir. Sonuçların doğruluğu garanti edilmez.
[10] Anlık Ağır Çekim, Galaxy S23 Serisi, Z Fold5, Z Flip5 ve Tab S9 Serisi cihazlarda kullanılabilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL