• Geri dön

  • 1.011 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung Electronics, One UI 6 ile kullanıcılara kendi mobil deneyimlerini nasıl özelleştireceklerine dair daha fazla arka plan uygulaması sunarak bu deneyimin merkezine kontrolü yerleştiriyor.

Samsung Electronics, geliştirici konferansı etkinliğinde (SDC 2023), One UI 6’yı tanıttı. Bu, Galaxy cihazlarının özelleştirilebilme yeteneklerini ve nasıl çalışacağını seçme özgürlüğünü ileri taşıyor. Akıllı telefonlar artık hayatımızda her zamankinden daha büyük yer kaplıyor. Kontrol sahibi olmak ve kontrolü hissetmek, modern mobil deneyimlerinin önemli bir parçası haline geliyor.

Samsung, bu yeni güncelleme ile kullanıcıların cihazlarına daha bütünsel bir şekilde hakim olmalarını sağlamayı hedefliyor. Böylece teknolojik deneyimleri daha kişisel, anlamlı ve tatmin edici hale getiriyor.

Güvenliğin yeni yüzü: Otomatik Engelleyici (Auto Blocker)
Galaxy'nin güvenlik ve gizlilik inovasyonlarına eklenen Otomatik Engelleyici (Auto Blocker), kullanıcıların kendi sınırlarını belirlemelerine imkan tanıyan bir özellik olarak öne çıkıyor. Otomatik Engelleyici (Auto Blocker), cihazlar arası dosya taşıma (sideloading) ile uygulamaların güvenliği ve yönetimi konularında kullanıcılara daha fazla kontrol sunuyor.

Güvenlikle ilgili siber tehditler sürekli evrilirken Samsung, bu tehditlere karşı kullanıcıları korumak için sürekli olarak yeni yöntemler geliştiriyor. Otomatik Engelleyici (Auto Blocker); USB yoluyla yapılabilecek saldırıları engelleme ve potansiyel kötü amaçlı yazılımlara karşı uygulama güvenliği sağlıyor. Ayrıca, Messenger, Telegram, KakaoTalk ve WhatsApp gibi popüler üçüncü taraf mesajlaşma uygulamalarına yönelik Zero Click/Sıfır Tıklama istismarlarını önleyen Message Guard/Mesaj Koruması özelliğini de devreye alıyor.

Bu nedenle, kapsamlı cihaz özelleştirmeleri yapmayan kullanıcılar için Otomatik Engelleyici (Auto Blocker) seçeneğini açmak, ek ve zahmetsiz bir gönül rahatlığı anlamına geliyor. Galaxy, yalnızca bilinçli seçim yapmayı güçlendiren değil, aynı zamanda dijital ortamdaki değişikliklere uyum sağlayan bir ekosistem olması için her gün geliştirilmeye devam ediliyor. Bu da kullanıcıya sınırlarını belirleme ve istediği zaman bunları değiştirme özgürlüğü sunuyor.

Samsung Electronics Mobil Deneyim Bölümü Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Ekibi Başkanı Dr. Seungwon Shin, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı, ‘‘Galaxy, mobil teknolojide kullanıcının kontrolüne büyük değer veriyor. Özelleştirme ve koruma hakkında seçim özgürlüğü, modern mobil deneyimin temel taşıdır. Duvarlar inşa etmek yerine sınırlar belirleyen bir yaklaşımı benimseyerek Galaxy, bireysel öncelikleri ve güvenliği merkeze alıyor. Otomatik Engelleyici (Auto Blocker) gibi yenilikçi özelliklerle, hem bilinçli seçimler yapma yeteneği güçlendiriliyor, hem de dijital ortamdaki değişikliklere uyum sağlama özgürlüğü sunuluyor. Güvenlik ve gizlilikteki bu ilerlemeler, kullanıcıları sadece korumakla kalmıyor, aynı zamanda daha özgür, bilinçli ve güvende hissetmelerini sağlıyor.’’

Otomatik Engelleyici (Auto Block) özelliği, One UI 6 güncellemesiyle birlikte ilk olarak Galaxy S23 serisine sunulacak ve kısa süre sonra diğer Samsung cihazlarına gelecek.

Samsung’un güvenlik ekosistemi sürekli yenileniyor
Galaxy'nin güvenlik ekosistemi sürekli olarak yenileniyor. Güvenlik ve Gizlilik Panosu'nun güncellenmesiyle kullanıcılar, veri kullanımını daha kolay bir şekilde kontrol edebiliyor. Donanım tabanlı Knox Vault ve Knox Matrix'in genişlemesiyle, daha fazla cihaz için en üst düzeyde güvenlik sağlanıyor.

Samsung Electronics, kullanıcılarına daha fazla seçenek ve rahatlık sunarken aynı zamanda en üst düzeyde güvenliği de garanti ediyor. Samsung’un SDC 2023 etkinliği kapsamında sunduğu yenilikler hakkında detaylara ulaşmak isteyen kullanıcılar, SDC 2023 adresini ziyaret edebilirler.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL