• Geri dön

  • 3.618 Görüntülenme

  • 651 Haber

  • 18.040 İşletme görüntülenme


Samsung, akıllı ev deneyimini ev aletleri, HVAC (ısıtma, havalandırma, soğutma) sistemleri ve TV'ler ile entegre ve uyumlu çalışacak şekilde geliştirmek amacıyla kurulan Home Connectivity Alliance’a (HCA) kurucu üye olarak katıldığını duyurdu. Yeni kurulan uluslararası Home Connectivity Alliance, veri gizliliğinin ve cihaz güvenliğinin geliştirilmesinin yanı sıra, tüketicilere akıllı ev ekosistemlerini kişiselleştirme konusunda daha fazla seçenek sunmayı amaçlıyor.

Samsung Electronics, akıllı ev alanında faaliyet gösteren öncü markaların ev aletlerinin birlikte çalışabilirlik özelliklerini ve güvenliğini iyileştirmek amacıyla bir araya gelerek kurduğu Home Connectivity Alliance’a (HCA) katıldığını açıkladı.

Samsung Electronics’in kurucu üye olarak katıldığı, alanında öncü bağlantılı cihaz üreticilerini bir araya getiren HCA, tüm markalardan akıllı ev aletlerinin birbiriyle uyumlu bir şekilde geliştirilmesini amaçlıyor. Samsung, diğer üye markalarla birlikte çalışarak veri güvenliği ve tüketici güvenliği gereksinimlerinin karşılanabilmesi amacıyla buluttan buluta birlikte çalışabilirlik ile ilgili ortak yönergeler geliştirecek.

Bu gelişme, Samsung kullanıcıları için diğer marka ev aletlerini Samsung’un akıllı ev platformu ‘SmartThings’ üzerinden çalıştırabilmek ve yönetebilmek anlamına da geliyor. Böylece, kullanıcıların eski ve yeni tüm cihazları bağlantılı ev ekosistemlerine entegre etmesi daha da kolaylaşıyor. Kullanıcılar, Samsung marka cihazlarına da diğer HCA üyesi markaların uygulamaları üzerinden erişebilecek.

Samsung’un akıllı ev platformu SmartThings, inovasyonlara devam edecek
HCA işbirliğine ek olarak Samsung’un akıllı ev platformu SmartThings de akıllı cihazların sınırlarını zorlayan ve daha fazla insanın bağlantılı yaşamın avantajlarından yararlanmasını sağlayan inovasyonlar gerçekleştirmeye devam edecek. SmartThings'in sahip olduğu açık platform, bütüncül bir akıllı ev deneyimi sunmak amacıyla akıllı mutfaklardan otomasyonlu ev temizliğine ve giysi bakımına kadar birçok alanda son teknoloji cihaz ve hizmetleri geniş bir yelpazede bir araya getirmeye devam ediyor.

Home Connectivity Alliance Başkanı Yoon Ho Choi, “Samsung’un Home Connectivity Alliance’ın kurucu üyelerinden biri olması bizim için memnuniyet verici. HCA olarak Samsung gibi uluslararası üreticilerin desteği ve katılımıyla, uzun ömürlü ev aletleri ve ev sistemlerinin bir arada çalışabilirlik özelliklerine ilişkin bir yönerge oluşturabileceğiz. Bu sayede güvenli ve kolay kullanıcı deneyimleri sunabileceğiz” diye konuştu.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve IoT Bölümü Başkanı Chanwoo Park da, “Dijital teknoloji günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmeye devam ediyor. Samsung olarak biz de, akıllı ev sistemimizi daha açık bir niteliğe kavuşturarak kullanıcılarımıza gerçek anlamda kişiselleştirilebilir ev aletleri deneyimi yaşatmak için daha fazla seçenek sunmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, HCA'nın diğer üyeleriyle birlikte çalışacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bundan sonra akıllı cihazlar ve bağlanabilirlik alanlarında yaşam tarzı ev ekosistemlerini daha kolay ve daha akıllı hale getirmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.

Samsung akıllı ev aletleri ekosistemi ve SmartThings platformu hakkında daha fazla bilgi için Samsung.com, Home Connectivity Alliance (HCA) hakkında daha fazla bilgi için de https://homeconnectivityalliance.org/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL