• Geri dön

  • 1.114 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung’un açıkladığı yenilikler arasında, yedeklenen ve geri yüklenen bulut verileri için geçiş anahtarları, uçtan uca şifrelemeyle güncellenen Samsung Knox Matrix ve Samsung Knox Vault'un yaygınlaştırılması yer alıyor.

Samsung Electronics, her yıl San Fransisco’da düzenlenen SDC’de (Samsung Developer Conference – Samsung Geliştirici Konferansı) bu yıl ürün ve hizmet ekosistemi genelinde bir dizi güvenlik inovasyonu tanıttı. One UI 6'nın piyasaya sunulmasıyla birlikte, bu yenilikler, yedeklenen ve geri yüklenen Samsung Cloud verileri için geçiş anahtarlarını, uçtan uca şifreleme özelliklerini, Samsung Knox Matrix güncellemelerini ve Samsung Knox Vault'un daha geniş cihaz ekosistemine genişletilmesini içeriyor. Bu gelişmeler, birden fazla cihazın birbirine bağlandığı ve bilgi paylaştığı günümüzün hiper bağlanabilirlik çağında, güvenlikten asla ödün verilmemesini garanti altına almak üzere tasarlandı.

Samsung, SDC23’te duyurduğu yeniliklerin sektörü nasıl geleceğe taşıyacağını ve bugün olduğu gibi yarın da sevdikleri işlemleri güvenle yapabilmeleri için kullanıcıları yeni yöntemlerle nasıl geliştireceğini anlattı.

Samsung Electronics Mobil e- Deneyim Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Güvenlik Ekibi Başkanı Dr. Seungwon Shin, “En güçlü güvenlik ve gizlilik inovasyonları, cihazınızın yanı sıra günlük mobil deneyiminizi de korumaya yardımcı olur. Daha fazla kullanıcıyı her zamankinden daha güvende tutmak için çalışıyoruz ve en yeni güvenlik çözümlerimizle kullanıcılar, yaşamlarını daha fazla seçenekle ve daha az çabayla sürdürebilecek. Böylece şimdi ve gelecek yıllarda yeni imkanların önü açılacak” dedi.

Bağlantılı Bir Dünyada Güvenliğin Sunduğu Rahatlık
One UI 6'nın Galaxy cihazlarında piyasaya sürülmesi ve Samsung Knox Matrix[1] güncellemesi, Samsung'un “bağlı cihazların bir ekosistem içinde birbirleriyle güvenle bağlantı kurabildiği bir gelecek” vizyonunu daha da ileriye taşıdı.

Geçtiğimiz yıl, Knox Matrix'in, bağlı cihazların birbirlerini güvenlik tehditlerine karşı akıllıca takip edeceğini ve cihazların bir saldırıyla karşılaşması halinde diğer cihazlara bildirim göndermesini sağlayacak olan Güven Zincirini (Trust Chain) destekleyeceği duyurulmuştu. Bu adım, bilgisayar korsanlarının bir cihazı hedef alması durumunda Knox Matrix'in bu tehdidi algılayabileceği ve sistemin geri kalanını güvende tutmak için o cihazı diğer cihazlardan izole edebileceği anlamına geliyor.

Samsung, SDC23'te Knox Matrix’in diğer yeteneklerine yönelik farklı güncellemeler de duyurdu. Credential Sync, Samsung Galaxy cihazları, TV'ler ve Family Hub buzdolapları gibi birden fazla cihaz arasında geçiş yaparken hassas bilgilerin korunmasına yardımcı oluyor. One UI 6'nın kullanıma sunulmasıyla birlikte Credential Sync, kullanıcılara, kimlik bilgilerini Samsung cihazları arasında senkronize etmenin kolay ve güvenli yolunu sunuyor. Artık, Credential Sync'te yedeklenen ve geri yüklenen Samsung Cloud[2] verileri uçtan uca şifreleniyor. Bu da verilerin yalnızca kullanıcının cihazlarında şifrelenebilmesini ve görülebilmesini sağlıyor. Bir sunucu tehlikeye girse veya hesap bilgileri çalınsa bile, şifreleri kullanıcıdan başka kimse göremiyor. 2024 yılının başlarından itibaren Samsung Galaxy kullanıcıları da verilerini Samsung Cloud[3] ile senkronize ederken uçtan uca şifreleme özelliğinden faydalanabilecek.

Samsung, Credential Sync'in bir parçası olarak, geleceğin hiper bağlantılı dünyasında kimlik bilgilerini yönetmenin ve güvence altına almanın yeni yollarını da geliştirdi. Bunlar, web siteleri ve uygulamalardaki kimlik doğrulama safhalarında kullanılabilecek dijital kimlik bilgileri niteliğindeki geçiş anahtarları[4] (Passkeys) olacak. One UI 6 aracılığıyla Samsung Pass, geçiş anahtarlarını kullanma özelliğiyle güncellendi ve geçiş anahtarlarının geleneksel şifrelerin yerini aldığı, şifresiz bir geleceğe doğru önemli bir adım atıldı:

• Daha hızlı: Kullanıcılar, oturum açmak istedikleri hesabı hızlıca seçtiğinde kullanıcı adını cihazlarına yazmadan giriş yapabilecek ve zamandan tasarruf edebilecek.
• Daha kolay: Geçiş anahtarları kaydedildikten sonra, kullanıcılar yeniden kaydolmaya gerek duymadan yeni bir bağlantılı cihaza kolayca geçiş yapabilecek.
• Daha güvenli: Geçiş Anahtarları yalnızca kullanıcıların kayıtlı web sitelerinde ve uygulamalarında çalışacak ve kötü amaçlı sitelerden veya uygulamalardan gelen kimlik avı saldırılarına karşı koruma sağlayacak.

Knox Matrix, güvenlikten ödün vermeden, birden fazla cihaz arasında geçiş anahtarları paylaşımının uygun bir yöntemini sağlayarak, şifreler konusunda devrim niteliğinde bir adım atıyor. FIDO'nun uluslararası standartlarına uyan geçiş anahtarları çözümü, parmak izi okuyucuları gibi biyometrik sensörler aracılığıyla, uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmak için akıllı telefonlarındaki Samsung Pass'in kullanılmasını mümkün kılıyor. One UI 6 ile geçiş anahtarları, bir kullanıcının önceki cihazının PIN kodu, şifresi veya kilit ekranı deseninin Samsung Galaxy akıllı telefonuna girilmesi gibi, belirli şartlar karşılanana kadar güvende tutuluyor. Knox Matrix'in güncellenen “güvende tutma” yetenekleri, kullanıcıların mevcut şifreleri hatırlama veya unuttuklarını sıfırlama zorunluluğunu ortadan kaldırıyor, bağlı cihazlar arasında kimlik bilgilerini paylaşırken kolaylık ve daha güçlü güvenlik sağlıyor.

Güçlü Güvenlik İnovasyonları Şimdi Daha Fazla Samsung Cihazında
Geleceğin cihaz ekosistemlerini güvende tutacak inovasyonların yanında, Samsung, en güçlü güvenlik çözümlerini bugün kullanımda olan daha fazla cihazla entegre ediyor. Samsung Knox Vault, amiral gemisi olmayan cihazlara da sunularak, daha fazla kullanıcıyı güvende tutuyor, kullanıcılara cihazlarını güvenle kullanabilmeleri için daha fazla seçenek sunuyor.

Knox Vault, PIN kodları, parolalar ve desenler gibi kilit ekranı bilgileri de dahil olmak üzere, bir cihazdaki en hassas verilerin korunmasına yardımcı oluyor. Sistemin ana işlemcisinden ve belleğinden fiziksel olarak izole edilmiş güvenli bir kullanım ortamı oluşturuyor. Knox Vault, kullanıcı kilit ekranını kaydettiği anda devreye giriyor ve böylece kullanıcılar ihtiyaç duydukları güvenliğin rahatlığını sorunsuz yaşıyor. Knox Vault ayrıca, kullanıcıların cihazda depolanan özel verilerini şifreleyen güvenlik anahtarlarının korunmasına da yardımcı oluyor ve cihaz kaybolsa veya çalınsa bile eksiksiz güvenlik sağlıyor.

Donanıma yönelik ve fiziksel müdahalelere karşı da dayanıklı bir çözüm olan Samsung Knox Vault, kullanıcının özel verilerini yalnızca yazılım tabanlı korsanlık faaliyetlerine karşı değil, aynı zamanda üst düzey profesyonel gereçlerle donanım aksamlarına yapılan saldırılara karşı da koruyor. Knox Vault ilk olarak S Serisi, Z Serisi, S FE Serisi akıllı telefonlar ve Tab S Serisi tabletler dahil olmak üzere Samsung Galaxy amiral gemisi cihazlara sunulmuştu. 2023 yılında ise Samsung Neo QLED 8K TV'lere genişletilen çözüm, 2024 yılında One UI 6[5] veya sonraki sürümlere sahip Galaxy A serisi akıllı telefonları da kapsayacak şekilde daha geniş Galaxy ekosistemine genişletilecek.

Güvenli Ekosisteminiz Şimdi Daha da Büyüyor
Çok çeşitli ve güçlü güvenlik önlemleri, Samsung Galaxy cihazlarını kullanıcı gizliliğini korumak için daha etkili hale getiriyor ve hiper bağlantılı bir topluma kolaylık sunuyor. One UI 6, tüm bunların yanında, Galaxy'nin Güvenlik ve Gizlilik Panosuna da güncellemeler sunarak, kullanıcıların, verilerinin nasıl kullanıldığını görmesini ve kontrol etmesini her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

SDC23'te duyurulan en yeni güvenlik ve gizlilik inovasyonları, Galaxy'nin sunduğu güvenlik ilkeleri üzerine inşa edildi. Bu ilkeler arasında, çiplerden uygulamalara kadar her seviyede güvenlik sağlamak, gerçek zamanlı tehditleri algılamak ve güvenilir ortaklarla iş birliğine dayalı koruma sunmak yer alıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL