• Geri dön

  • 1.126 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung’un global çapta öğrenciler için düzenlediği, Türkiye’de de Habitat Derneği işbirliği ile gerçekleşen “Solve for Tomorrow” yarışmasının yeni dönem başvuruları açıldı. Tasarım odaklı, inovatif ve yenilikçi düşünmeyi, yaratıcı problem çözmeyi ve ekip çalışmasını teşvik eden programa 8. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler katılabilecek. Program kapsamında gençler, toplumun en acil sorunlarına ürettikleri projelerle çözüm arayacaklar.

Samsung Electronics Türkiye ve Habitat Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Solve for Tomorrow" yarışması, genç öğrencileri toplumsal sorunları çözmeye yönlendirerek, öğrenmeyi heyecan verici bir deneyime dönüştürüyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek program için başvurular, 26 Ocak 2024 tarihine kadar https://www.samsung.com/tr/solve-for-tomorrow/ sayfası üzerinden yapılabilecek.

8. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler, kurdukları en az 2, en fazla 4 kişilik gruplarla ‘‘Solve for Tomorrow’’ programına katılım sağlayabilecek. Yarışmada dereceye giren takımlardan birinci takıma 100.000 TL, ikinci takıma 80.000 TL, üçüncü takıma ise 50.000 TL değerinde, https://shop.samsung.com/tr/ internet sitesi üzerinde Samsung ürünlerinde kullanabilecekleri hediye çekleri verilecek.

Programla öğrencilerin tasarım odaklı düşünmeleri teşvik edilecek

‘‘Solve for Tomorrow’’ programı ilk tur, yarı final ve final olmak üzere üç etaptan oluşuyor. "Tasarım Odaklı Düşünme Atölyesi" kapsamında programa katılan öğrenci ve gönüllü eğitmenlere eğitim veriliyor. Tasarım odaklı düşünme, 5 adımlık bir süreçten oluşarak yaratıcı ve pratik fikirlerin gelişimine katkıda bulunuyor. Bu adımlar, empati kurma, problemi tanımlama, fikir geliştirme, prototip oluşturma ve test etme şeklinde özetleniyor. Stanford Üniversitesi'nin “Design Thinking in Integrated Design Education” (Entegre Tasarım Eğitiminde Tasarım Odaklı Düşünme) programından ilham alınarak hazırlanan eğitimler, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin her yerindeki gençlerin ilgisini çekmişti. “Solve for Tomorrow” programının ikinci yılında 113 eğitmen tam 42 farklı şehirdeki gence dokunarak “Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimleri verdi. Ayrıca, Samsung ve Habitat Derneği, yarı finale kalan öğrencilere mentörlük desteği sunarak onların projelerini geliştirmelerine yardımcı olacak. Final aşamasında devam edecek olan mentörlük desteğiyle beraber öğrenciler projelerini aktarmaya yardımcı Sunum Teknikleri Eğitimi alıyor olacak.

‘‘Solve for Tomorrow’’ programının bu yılki iki teması ‘‘İnsanlık’’ ve ‘‘Gezegenimiz’’ olacak

Samsung'un 2010 yılında başlattığı "Solve for Tomorrow" programı, toplumun en acil sorunlarına çözüm bulmak için gençlerin yaratıcılığını ve yenilikçiliğini teşvik ediyor. STEM eğitimine olan ilgiyi ve yeterliliği artırmak için tasarlanan program, gençlerin içinde yaşadıkları dünyayı daha iyi anlamalarına ve toplumda ihtiyaç duyulan becerileri geliştirmelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda, program katılımcılarına, çevrelerindeki ortama daha derin bir anlayış geliştirme fırsatı sunmanın yanı sıra, eleştirel ve yaratıcı düşünme, iletişim kurma ve iş birliği yapma gibi önemli yetenekleri geliştirmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca gençlere, iş gücü ve toplumun geleceğini şekillendirebilecek yetenekler kazandırılması hedefleniyor.

"Solve for Tomorrow" programı, bu sene ‘‘İnsanlık’’ ve ‘‘Gezegenimiz’’ olmak üzere iki temayı içeriyor. İnsanlık teması kapsamında öğrencilerin, ‘‘Sağlık ve Refah’’, ‘‘Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık’’, ‘‘Herkes için Erişilebilirlik’’, ve ‘‘Nitelikli Eğitim’’ gibi konular altında yer alan toplumun en acil sorunlarına çözüm bulma kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Aynı zamanda programın ‘‘Gezegenimiz’’ teması altında, ‘‘İklim Eylemi’’, ‘‘Döngüsel Ekonomi’’, ‘‘Temiz ve Yenilenebilir Enerji’’, ‘‘Afet Odaklı Çözümler’’ gibi çevresel meselelere dikkat çekiliyor ve bu konularda gençlerin farkındalığını artırarak gelecekte gezegenimizi korumak için gerekli olan yetenekleri geliştirmeleri amaçlanıyor. Bu şekilde, "Solve for Tomorrow" programı hem insanlık hem de gezegenimiz için daha sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefini içerisinde barındırıyor.

Samsung Türkiye ve Habitat Derneği’nin iş birliği doğrultusunda gerçekleşecek yarışma için detaylı bilgiye ve başvuru formuna bu adresten ulaşılabiliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL