• Geri dön

  • 776 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung Electronics, 9-12 Ocak tarihlerinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük teknoloji etkinliği CES® 2024'te, yeni Odyssey OLED oyun monitörleri serisini tanıtacak. Odyssey OLED G9, G8 ve G6 modelleri, oyuncuların aradığı performansı ve görsel netliği sunarak oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Samsung Electronics, 9-12 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleşecek olan dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES® 2024'te, Tüketici Teknolojileri Derneği (CTA)® organizasyonunda yeni Odyssey OLED oyun monitörlerini tanıtacak. Bu yeni seride, oyuncuların beklentilerini karşılayan performans ve görsel netlik özelliklerine sahip modeller yer alıyor: Odyssey OLED G9 (Model Adı: G95SD), Odyssey OLED G8 (Model Adı: G80SD) ve Odyssey OLED G6 (Model Adı: G60SD).

Odyssey OLED G9, 49 inçlik kavisli ve ultra geniş bir yapıya sahip olup, DQHD (5.120x1.440) çözünürlük ve 32:9 en-boy oranı gibi geliştirilmiş özellikler sunuyor. Öte yandan, Odyssey OLED G8, Samsung'un ilk düz OLED oyun monitörü olarak 4K UHD (3.840x2.160) çözünürlük ve 16:9 en-boy oranıyla 32 inçlik bir ekrana sahip. Her iki model de 240Hz yenileme hızı ve 0,03ms GTG tepki süresi[1] özellikleriyle dikkat çekerken, Odyssey OLED G6 ise 27 inç QHD (2.560x1.440) ekranı, 360Hz yenileme hızı ve 0,03ms GTG tepki süresiyle öne çıkıyor.

Oyun türleriyle birlikte oyun platformlarının da çeşitlendiğini söyleyen Samsung Electronics Görsel Ekran İşleri İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hoon Chung sözlerine, ‘‘Samsung'un yeni OLED Odyssey oyun monitörleri, oyuncuların değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve aşmak için tasarlandı. Bu monitörler, daha sürükleyici ve kişiselleştirilmiş oyun deneyimleri sunarak, yenilikçi teknolojilerle oyun ortamlarını zenginleştiriyor’’ ifadeleriyle devam etti.

Hassas nüans sağlayan teknolojiler
Üç yeni modelde de yer alan OLED Glare-Free teknolojisi, ışık yansımalarını en aza indirerek kullanıcılara ekstra ekipman gerektirmeden geliştirilmiş bir görüntüleme deneyimi sunuyor. Bu teknoloji sayesinde, neredeyse her türlü aydınlatma koşulunda oyun oynarken bile, tutarlı parlaklık ve renk kalitesi elde edilebiliyor.

VESA DisplayHDR™ True Black 400 ile monitörler, görüntülenen oyun ya da içerikten bağımsız olarak etkileyici ayrıntılar ve canlı renkler sunuyor. Ayrıca ultra akıcı, düşük gecikmeli HDR oyun deneyimi için AMD FreeSync™ Premium Pro'yu destekliyor.

Üç yeni monitör modeli, geniş bağlantı seçenekleri sunuyor: Modellerde iki HDMI 2.1 portu, bir USB hub ve bir DisplayPort 1.4 girişi bulunuyor. Kullanıcılar ayrıca VESA[2] uyumluluğuna sahip olan, eğilebilen, dönebilen[3] ve yüksekliği ayarlanabilir bir stand ile daha konforlu ve rahat bir kullanım deneyimi yaşayacaklar.

Ekosistem üzerinden bağlantılı deneyimler sunuyor
Odyssey OLED G9 ve Odyssey OLED G8 monitörler, çoklu cihaz kullanımını kolaylaştıran ve geliştiren yeni bir özellik olan Multi Control'i sunuyor. Bu özellik, kullanıcıların Samsung monitörlerini tablet veya telefon gibi diğer Samsung cihazları ile entegre etmelerine imkan tanıyor. Multi Control sayesinde, fare ve klavye aracılığıyla, görüntü ve/veya metin aktarımı yaparak daha akıcı ve verimli bir çalışma süreci elde edilebiliyor.[4]

Odyssey OLED G9 ve Odyssey OLED G8 monitörlerde, Samsung SmartThings Hub özelliği bulunuyor. Bu yerleşik hub sayesinde kullanıcılar, Matter ve Home Connectivity Alliance (HCA) ile uyumlu çeşitli Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarına kolayca bağlanabiliyor ve bunları kontrol edebiliyor.[5]

Odyssey OLED G9 ve Odyssey OLED G8 monitörler bütüncül bir eğlence deneyimi sunuyor. Samsung Smart TV platformu ve Samsung Gaming Hub donanımlı bu monitörler, indirme ve depolama kısıtlamaları olmaksızın ya da PC/konsol gerekmeksizin yayın ve bulut oyun hizmetlerine erişim sağlıyor.[6]

Her alana uyacak şık bir tasarım
Samsung, Odyssey serisine ilk defa düz OLED ekranlı modeller ekledi ve bu yenilikler kapsamında Odyssey OLED G8 ve G6 modellerine standart 16:9 en boy oranını getirdi. Bu serinin yeni modelleri, şık ve ince metal tasarıma sahip olup, ince çerçevelerine uyacak şekilde geliştirilmiş Core Lighting+ özelliği de içeriyor.

Core Lighting+ özelliği, monitörün arkasından yayılan ortam ışığı ile kullanıcıları oyun ve eğlence deneyimlerine daha çok dahil ediyor. Önceki modele (G95SC) göre dört kat daha ince bir aydınlatma çemberine sahip olan bu sistem, 3,9 mm kalınlığındaki ince metal çerçeveye entegre oluyor. Ayrıca, ekran tasarımıyla uyumlu ve diğer cihazlar için yer açan 3 mm kalınlığında bir metal plaka içeren yeni ince metal stand, aletsiz montaj imkanı sunuyor.

Samsung, yeni OLED modellerini piyasaya sürerek Odyssey serisini güçlendirdi ve böylece oyun monitörü pazarındaki liderliğini daha da sağlamlaştırdı. Odyssey OLED'in yenilikçi özellikleri ve geçen yıl piyasaya sürülen Samsung’un ilk Çift UHD oyun monitörü olan 57 inç Odyssey Neo G9'un dahil olduğu Odyssey Neo serisinin süregelen gelişmeleri, oyun deneyimini şekillendirmede önemli bir rol oynuyor. Bu ilerlemeler, kullanıcılara oyun oynamanın geleceğini tanımlayacak özellikler ve yüksek performans sunuyor.

[1] Griden griye (GTG) tepki süresi, bir pikselin grinin bir tonundan diğerine geçmesi için geçen süredir.
[2] VESA montajı, Video Electronics Standards Association (VESA) tarafından tanımlanan, ekranların montajı konusunda endüstrinin en yaygın standart ailesini ifade eder.
[3] Kendi etrafında döndürme ve eksen etrafında döndürme, G80SD ve G60SD modellerinde kullanılabilir.
[4] Multi Control, 2024 veya sonrasında piyasaya sürülen Tizen OS ile çalışan Samsung monitörler, 2021 veya sonrasında piyasaya sürülen Galaxy Books ve One UI 5.1.1 veya üstünü çalıştıran Galaxy tabletler ve telefonlarla uyumludur.
[5] Zigbee ve Thread cihazlarını bağlamak ve kontrol etmek için ayrı bir SmartThings dongle gereklidir. Z-Wave cihazına bağlantı desteklenmez.
[6] Mevcut iş ortaklarının hizmetleri bölgeye göre değişebilir. Kullanılabilir özellikler ve oyunlar modele ve ülkeye göre değişebilir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL