• Geri dön

  • 867 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung Electronics, ev elektroniği alanında yeni bir dönemi başlatan “Core Tech” felsefesiyle inovasyonun sınırlarını zorlamaya ve kullanıcı deneyimini dönüştürmeye odaklanıyor. "Core Tech" felsefesi altında geliştirilen ürünler arasında yenilikçi WindFree™ klimalar, Samsung’un ilk UL onaylı yapay zeka destekli kablosuz dikey süpürgesi Bespoke Jet™ AI, otomatik açılır kapı özelliğine sahip buzdolapları ve mikroplastik emisyonunu azaltan Less Microfiber™ Filtre ve Yıkama Programı gibi çığır açan teknolojiler bulunuyor. Samsung bu ürünlerle, ev aletlerindeki standartları yeniden tanımlıyor ve kullanıcıların günlük yaşamlarına konfor ve verimlilik katıyor.

Samsung Electronics, kullanıcıların evlerindeki yaşamına odaklanarak konforu artıran, zahmeti ortadan kaldıran, güvenilir ve gelişmiş cihazlar üretiyor. Bu cihazların üretim vizyonunun arkasında Samsung’un ‘‘Core Tech’’ felsefesi yer alıyor. Bu felsefe; ‘Olağanüstü’, ‘Yapay Zeka Destekli’, ‘Esnek Kullanım’ ve ‘Dayanıklı – Sürdürülebilir’ olmak üzere dört ana ilke barındırıyor. Samsung, bu temel ilkeler doğrultusunda, geniş ev aletleri yelpazesinde yenilikçi teknolojiler sunarken; kullanıcıların da yaşam alanlarını optimize etmesini, evlerini da verimli hale getirmesini ve birçok özellikten kolayca faydalanmasını sağlıyor.

WindFree™ klima: Kore geleneğinden ilham alınarak tasarlananbir iklimlendirme çözümü
Klima kullanıcılarının en sık karşılaştığı sorunlar arasında, cihaz çalışırken ortaya çıkan soğuk hava akımları yer alıyor. Samsung bu sorunu çözmek için, Kore’de ‘seokbinggo’ olarak bilinen, kayadan yapılmış buz depolama geleneğinden esinlendi ve .soğuk hava akımı olmadan, içeriyi serin tutmayı başaran WindFree™ Rüzgarsız Serinlik teknolojisini geliştirdi.

WindFree™ klima, dört yıl süren kapsamlı araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından piyasaya sürüldü. Bu teknoloji, havayı binlerce mikro delikten dağıtarakrüzgarsız serinlik sunuyor .[1] Böylece kullanıcılara serin ve konforlubir ortam yaratıyor. 'Olağanüstü' kategorisinin bir parçası olan WindFree™ iklimlendirme çözümü, üşüme hissettirmeden konforlu serinlik sunuyor .

Yapay zeka ile temizlik (AI Cleaning): Samsung’un ilk UL onaylı ‘Yapay Zeka Destekli’ kablosuz dikey süpürgesi Bespoke Jet™ AI
Elektrikli süpürgeler, genellikle ahşap zeminlerde sorunsuz bir şekilde çalışırken, halı gibi farklı yüzeylere geçişte performans düşüşleri yaşayabiliyor ve bu durum, kullanıcılar için istenmeyen temizlik deneyimlerine sebep olabiliyor. Bespoke Jet™ AI, Samsung’un ilk UL onaylı[2] ‘Yapay Zeka Destekli’ kablosuz dikey elektrikli süpürgesi olarak, farklı zemin türlerine uyum sağlayacak şekilde temizlik modunu otomatik olarak optimize ediyor ve böylece zemin tipine özgü temizlik endişelerini gideriyor.

Bespoke Jet™ AI, üzerinde bulunduğu zemin tipini akıllıca tespit ederek, fırça üzerindeki yükü hassasiyetle algılıyor ve toplanan verileri sofistike bir analiz sürecinden geçiriyor. Bu süreç, çeşitli temizlik ortamları[3] için ideal olan emiş gücünü ve fırça dönüş hızını[4] belirlemek üzere geliştirilmiş bir algoritmayı devreye sokuyor. Bu yenilikçi yaklaşım, kullanıcılarına temizlenmiş halılar ve sert zeminler sunarak, temizlik deneyimini dönüştürüyor.

Otomatik açılır kapılı buzdolapları ‘Esnek Kullanım’ sunuyor
Buzdolabı kapılarının bazen açılmamasının nedeni, içerisinin soğumasıyla birlikte buzdolabının iç basıncının düşmesi ve bunun sonucunda vakum etkisi yaratmasıdır. Bu, kapının kullanıcıların açma çabalarına karşı direnç göstermesine neden oluyor. Samsung, bu sorunu çözmek için buzdolabı kapılarının açılmasını kolaylaştıran 'Otomatik Açılır Kapı'[5] özelliğini geliştirdi.

Bu yenilikçi çözüm, dünya çapında yedi ülkeden toplam 27 patent almış bir inovasyon olarak öne çıkıyor ve özellikle buzdolabı kapılarını açmada zorlanan kullanıcılar için önemli bir yenilik sunuyor. Tek bir dokunuşla aktif hale gelen özellik, buzdolabını daha geniş bir kullanıcı kitlesine erişilebilir kılıyor. Samsung'un geliştirdiği 'Esnek Kullanım' yaklaşımı altında sunulan Otomatik Açılır Kapı, kullanıcıların elleri dolu olduğunda da büyük kolaylık sağlayarak, ev aletlerinin kullanımını daha pratik hale getiriyor.

Otomatik Açılır Kapı[6] özelliği, kullanıcının hafifçe dokunmasıyla contayı serbest bırakarak buzdolabı kapısının daha az çaba ile açılmasını sağlıyor. Bu, erişilebilirliği önemli ölçüde artırıyor ve ev aletlerinde 'Esnek Kullanım' kavramını daha da ileriye taşıyor. Bu özellik, herkesin buzdolabını kolayca kullanabilmesine olanak tanıyarak, günlük hayatta karşılaşılan küçük zorlukları büyük ölçüde azaltıyor.

‘Dayanıklı – Sürdürülebilir’ bir dünya için: Less Microfiber™ Filtre ve Yıkama Programı
Mikroplastikler okyanus ekosistemleri için büyük tehdit oluşturuyor. Her yıl yaklaşık yarım milyon ton mikroplastik atık, yıkanan çamaşırlardan okyanuslara salınıyor.[7]

Gelişmiş teknolojilere yönelik araştırmalarında mikroplastiklerin doğaya etkisini de sürekli olarak göz önünde bulunduran Samsung, bu kapsamda Patagonia şirketiyle iş birliği yaptı. Bu yöndeki özel çalışmalar, 2022 yılında Less Microfiber™ Yıkama Programının ve 2023 yılında Less Microfiber™ Filtrenin pazara sunulmasını sağladı. Bunlar, Samsung Core Tech'in 'Dayanıklı - Sürdürülebilir' kategorisinin en yeni ürünlerinden bazılarını oluşturuyor. Less Microfiber™ Yıkama Programı ve Less Microfiber™ Filtre, durulama suyundaki mikroplastik emisyonunu azaltmaya yardımcı oluyor. Samsung, geçtiğimiz ağustos ayından bu yana[8] SmartThings[9] platformu aracılığıyla Less Microfiber™ Yıkama Programı güncellemesi sunarak bu yöndeki çabalarını sürdürdü. Kullanıcılar, yıkama programı güncellemesini kolayca indirip makinelerinde çalıştırabiliyor.

Samsung'un durulama suyundaki mikroplastik salınımını azaltmadaki kararlılığı, Less Microfiber™ Filtrenin Ekim ayında TIME'ın "2023'ün En İyi İcatları" arasında yer alarak büyük bir övgü kazandı.

Samsung'un Core Tech felsefesi, Samsung ev aletleri kullanıcılarının günlük deneyimlerini zenginleştirmek amacıyla müşteri odaklı çalışmalar ve gözlemler rehberliğinde yıllarca süren özenli araştırmalarla geliştiriliyor. Bu anlayış sadece geçmişten faydalanmakla kalmıyor, aynı zamanda geleceğe de ışık tutuyor. Samsung, kolay kullanıma yönelik özellikleri ileri taşıyan yeni çözümler geliştirmeye devam edecek.

[1] Bu özellik, AR9500T WindFree™ model klimalarda bulunur.
[2] Mayıs 2023'te, lider bağımsız güvenlik bilimi kuruluşu UL Solutions'dan AI (yapay zeka) sertifikası alan ilk kablosuz dikey elektrikli süpürge oldu.
[3] Farklı temizlik ortamlarını belirleme yeteneği, çevresel koşullardan etkilenebilir.
[4] Fırça dönüş hızı (rpm), yalnızca Aktif Çift Fırça kullanılırken ayarlanabilir.
[5] Kapı otomatik olarak yaklaşık 25 mm genişliğinde açılır. Kullanıcılar kapıyı daha fazla açmazsa, iki saniye sonra otomatik olarak kapanır. Otomatik kapanma, belirli ortamlarda mümkün olmayabilir. Bu özellik henüz Türkiye’de bulunmuyor.
[6] Kapı otomatik olarak yaklaşık 25 mm açılır. Kapıyı daha fazla açmazsanız, 2 saniye sonra otomatik olarak kapanır (otomatik kapanma belirli ortamlarda mümkün olmayabilir).
[7]"Fashion's tiny hidden secret," çalışması, Birleşmiş Milletler Çevre Programı'ndan alınmıştır (www.unep.org/news-and-stories/story/fashions-tiny-hidden-secret).
[8] Güncelleme ilk olarak Kore'de sunulmaya başlandı. Güncellemenin dağıtım planı bölgelere göre değişebilir, yalnızca geçerli modeller içindir.
[9] Android ve iOS cihazlarda kullanılabilir. Wi-Fi bağlantısı ve Samsung hesabı gereklidir.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL