• Geri dön

  • 1.068 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung, daha fazla insanın uyku apnesini erken evrede keşfetmesini sağlamak için Samsung Health Monitor uygulamasına yeni uyku apnesi özelliğini ekliyor.

Samsung Electronics, Samsung Health Monitor uygulamasında[1] sunacağı yeni uyku apnesi özelliğinin[2] Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı (MFDS) tarafından onaylandığını ve özelliğin önümüzdeki yılın başlarında Kore'de kullanılan Galaxy Watch serisine geleceğini duyurdu. Yeni özellikle, daha fazla insanın, zor teşhis edilen ve genellikle tedavi edilmeyen obstrüktif uyku apnesi semptomlarını erken aşamalarda tespit edebilmesi hedefleniyor.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve MX Business Dijital Sağlık Ekibi Direktörü Hon Pak, yeni özellikle ilgili şunları söyledi: “Samsung, Galaxy serisi giyilebilir cihazlarına daha fazla insanın kendi sağlık durumunu daha iyi anlamasına ve kontrol altına almasına yardımcı olacak gelişmiş teknolojiler sunma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Galaxy Watch serisindeki yeni uyku apnesi özelliğiyle, kullanıcılara, durumları kötüleşmeden önce bu olası rahatsızlığı mümkün olan en erken aşamalarda fark edebilmeleri için, kullanımı kolay ve proaktif bir araç sunuyoruz.”

Yaygın ve ciddi bir tıbbi sendrom olarak kabul edilen uyku apnesi, kişinin uykudayken nefesini durdurmasına neden oluyor. Bu da oksijen alımında kesintilere, düşük uyku kalitesine ve hipertansiyon, kalp rahatsızlığı, felç veya bilişsel bozukluklar gibi diğer sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ulusal Uyku Vakfı'na (National Sleep Foundation) göre, ABD'deki erkeklerin yaklaşık yüzde 25'i, kadınların ise yüzde 10'u obstrüktif uyku apnesinden muzdarip[3] ve çoğu hasta, kendindeki semptomların farkında değil ve tedavi olmuyor. Yeni uyku apnesi özelliği, daha fazla insanın proaktif olarak sendromun belirtilerini tespit etmesini sağlamak, erken tanıyı teşvik etmek ve olası sağlık sorunlarını azaltmak üzere geliştirildi.

Galaxy Watch’taki BioActive Sensörünü kullanan uyku apnesi özelliği, uyku sırasında kandaki oksijen seviyelerini takip ediyor, tespit edilen kan oksijeni değerlerinin apneye ve hipopneye nasıl yaklaştığını analiz ederek, orta ila şiddetli arasında obstrüktif uyku apnesi sendromunu tanımlıyor. Ardından da Apne-Hipopne Endeksi (AHI) tahmininde bulunuyor. Bu semptomları gösterip göstermediklerini tespit etmek isteyen kullanıcıların, 10 gün içinde, her biri 4 saatten uzun olmak üzere, iki kez uykularını takip etmesi yeterli oluyor.

Galaxy Watch'un yeni uyku apnesi özelliği, kan basıncı izleme[4], elektrokardiyogram (EKG) takibi[5] ve kullanıcılara bütünsel sağlık durumlarını bileklerinden daha iyi anlama olanağı sunan Samsung Health Monitor uygulamasına eklenen son özellik olan düzensiz kalp ritmi bildirimi (IHRN) özelliklerine[6] eklenecek. Yeni uyku apnesi özelliği, önümüzdeki yılın başlarından itibaren Samsung Health Monitor’e yönelik uygulama güncellemeleriyle Kore'deki Galaxy Watch serisi kullanıcılarına sunulacak[7].

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL