• Geri dön

  • 3.641 Görüntülenme

  • 648 Haber

  • 18.035 İşletme görüntülenme


SmartThings ekosistemi Galaxy kullanıcılarının bağlantılı cihazlarını daha iyi kontrol edebilmesini sağlıyor. SmartThings ekosisteminin en fazla öne çıkan hizmetlerinden biri SmartThings Find. Kaybedilen eşyaların bulunmasını mümkün kılan SmartThings Find ekosistemi 70 milyon yardımcı cihaza ulaştı.

Samsung Electronics, son dönemde hizmete sunduğu SmartThings Find ekosisteminin hızla büyümeye devam ettiğini ve ekosistemin 70 milyonun üzerinde yardımcı cihaz hacmine ulaştığını duyurdu. Samsung’un bu hizmeti genişletilmiş güvenlik özellikleri ve sesli komut güncellemeleriyle birlikte daha da gelişmeye devam ediyor. Yeri bilinmeyen Galaxy SmartTag’leri tespit edebilme ve eşyaları bulmada Bixby kullanımı gibi özellikleri içeren güncellemeler, SmartThings uygulaması üzerinden bağlı cihazlar üzerinde daha fazla denetim sunuyor.

SmartThings Find en hızlı büyüyen konum hizmetlerinden biri oldu
SmartThings ekosisteminin en fazla öne çıkan hizmetlerinden biri olan SmartThings Find, Galaxy kullanıcılarının kayıtlı Galaxy akıllı telefonlarını, tabletlerini, akıllı saatlerini ve earbuds kulaklıklarını Bluetooth Düşük Enerji (BLE) ve geniş paylaşım ağı (UWB) teknolojileriyle hızlı ve kolay bir biçimde bulabilmesini sağlıyor. Bu hizmet aynı zamanda anahtar, çanta, bisiklet gibi üzerinde Samsung’un küçük boyutlu Bluetooth ile çalışan Galaxy SmartTag cihazlarından biri bulunan kişisel eşyaların yerinin tespit edilmesine de yardımcı oluyor.

SmartThings Find kullanıcıları, SmartThings uygulamasına başka kişileri de kaydedebiliyor. Böylece uygulama, kullanıcıların kaybettikleri veya yerinde bulamadıkları eşyaları bu kişilerin de bulmasına yardımcı oluyor. Kullanıma açıldığı Ekim 2020’den bu yana, 70 milyonun üzerinde yardımcı cihaz sisteme hızla kaydoldu. Aynı zamanda 700 milyon Galaxy kullanıcısı da SmartThings Find ağına dâhil olabilir. Bu da ağın dünyanın en hızlı büyüyen konum servislerinden biri olma potansiyelini ortaya koyuyor.

SmartThings Find hizmetine eklenen özellikle daha fazla güvenlik
Genişleyen cihaz kapsamının yanında, gün geçtikçe daha fazla kullanıcı SmartThings Find hizmetini en önemli eşyalarını koruma altına almak için kullanıyor. Galaxy SmartTag kullanıcılarının yarısından fazlası bu cihazı ev veya araba anahtarlarına takarken, bunları izleyen en sık kullanım alanları sırt çantaları, cüzdan ve bisiklet olarak belirlendi.

Önümüzdeki dönemde gelecek olan yeni Bilinmeyen Etiket Arama özelliği sayesinde, artık bir kullanıcıya ait olmayan bir SmartTag’in o kullanıcının yanında olup olmadığı da tespit edilebilecek. Başlat tuşuna basıldığında Bilinmeyen Etiket Arama özelliği bilinmeyen SmartTag’leri tarayarak bir liste çıkarabilecek. Böylece üçüncü bir kişinin kullanıcının konumunu gizlice takip etmemesi için önlem alınmış olacak.

SmartThings Find kullanıcı verilerinin tümü şifrelenmiş olarak, her on beş dakikada bir yenilenen rastgele gizli ID kullanımı yoluyla güvenli bir biçimde korunuyor. Bu sayede cihazın konumu, cihazın sahibi haricinde hiç kimseye bildirilmemiş oluyor.

SmartThings Ekosistemi gelişmeye devam ediyor
SmartThings Find, büyümeye devam eden ve son derece güvenilir SmartThings ekosisteminin birçok özelliğinden yalnızca biri. SmartThings ekosistemi, yapabildiklerinin kapsamını genişleterek Galaxy akıllı telefon, tablet, Samsung TV ve Samsung ev aletlerini kapsamına dâhil eden bir nesnelerin interneti hizmeti haline geldi.

Bazı pazarlarda ise SmartThings kullanımı akıllı ev denetimi veya akıllı araba özelliklerinin ötesine geçerek kullanıcıların elektrik kullanım alışkanlıklarını analiz edip onlara bağlı cihazlar için enerji verimliliği sağlayan denetim opsiyonları sunmaya başladı. Bunların yanında, örneğin SmartThings Air hizmeti de hava temizleyiciler için gerekli ayarları otomatik olarak önermek amacıyla ortamdaki hava kalitesinin izlenmesine yardımcı oluyor.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Mobil İletişim Bölümü SmartThings Ekibi Başkanı Jaeyeon Jung, konuyla ilgili şunları söyledi: "Samsung olarak SmartThings hizmetinin sektöre öncülük eden bir ekosistem haline gelmesinden ötürü gururluyuz. SmartThings’in ortaya koyduğu potansiyelin daha en başındayız ve önümüzdeki dönemde yeni özellikleri duyurmak için sabırsızlanıyoruz."

SmartThings uygulaması ve SmartThings Find hizmetiyle ilgili daha fazla bilgi almak için www.samsung.com/smartthings adresini ziyaret edebilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL