• Geri dön

  • 1.112 Görüntülenme

  • 654 Haber

  • 18.044 İşletme görüntülenme


Samsung’un 2023 Neo QLED ve QLED model TV’leri, uluslararası sertifikalandırma kuruluşu TÜV Rheinland’den “Low Vision Care” sertifikası aldı. Buna göre söz konusu Samsung TV’ler Ambliyopisi (göz tembelliği) olan kullanıcılara daha da kapsayıcı bir izleme deneyimi sunacak.

Samsung Electronics, 2023 Neo QLED ve QLED serisindeki modellerin[1] TÜV Rheinland'dan "Low Vision Care" sertifikası aldığını açıkladı. Bu sertifika, bir tür görme bozukluğu olan Ambliyopi'den muzdarip kullanıcıların algısını iyileştirmek üzere görüntü geliştirme standartlarına uyan ürünlere veriliyor.

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Başkan Yardımcısı Seokwoo Jason Yong, sertifikayla ilgili şunları söyledi: “Teknolojideki yenilikler, herkes tarafından kullanılabildiğinde büyük anlam taşıyor. Kullanıcıların izleme deneyimini iyileştirme ve erişilebilirliği artırma amacıyla pek çok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızın ispatı niteliğindeki bu sertifikayı almaktan heyecan duyuyoruz. Samsung'un ‘Her Yerde Herkes İçin Ekran’ misyonunu sürdürerek tüm izleyicilerin ihtiyaçlarına yanıt veren üstün kalite ekranlar sunmaya devam edeceğiz.”

Samsung, farklı türde görme bozukluklarına sahip tüketicilerin izleme deneyimini iyileştirmek için Relumino Modunu geliştirmişti. Bu mod, ana hatları vurgulamak, kontrastı ve keskinliği artırmak gibi videoların belirli özelliklerini geliştirerek ekrandaki içeriklerin ayırt edilmesini sağlıyor ve izleyici ekrandaki hareketi daha kolay takip edebiliyor. Göz tembelliği olarak da bilinen ambliyopi ise çocukların yaklaşık yüzde üçünde görülüyor. Çoğu ambliyopi vakasında, çocukların beyni bir gözden gelen sinyalleri fark etmiyor ve bu nedenle sadece diğer gözdeki görme yetisi gelişiyor.

İzleme deneyimini artıran pek çok sertifikaya sahip
Lider bir uluslararası sertifikalandırma kuruluşu olan TÜV Rheinland, “Low Vision Care” sertifikasıyla teknolojik ürünlerin ambliyopisi olan kişilerin deneyimini nasıl etkilediğini değerlendiriyor. Kurum bu kapsamda, normal ekran modları ile Relumino Modundaki netlik, keskinlik ve görme rahatlığına yönelik genel unsurlar arasındaki farkları karşılaştıran çeşitli testler gerçekleştirdi.

Samsung ekranları, yeni sertifikaya ek olarak, Verband Deutscher Elektrotechniker'den (VDE) "Circadian Rhythm Display" ve "Eye Care" sertifikalarının yanı sıra daha güvenli ve daha rahat bir izleme deneyimi sunan teknolojilere Underwriters Laboratories tarafından verilen (UL) "Glare-Free" onayına da sahip. "Pantone Validated" ve "Skin Tone Validated" sertifikalarını da alan Samsung ekranları, Pantone'un renk doğruluğu standartlarını da karşılıyor. Daha da uzayan sertifika listesi, inovasyonların tüketicilerin teknolojiyle olan deneyimlerini nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini gösteriyor ve Samsung'un TV’lerde son 17 yıldır sürdürdüğü küresel liderliğine vurgu yapıyor.[2]

Samsung'un 2023 TV serisi ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyen kullanıcılar, https://www.samsung.com/tr/ adresini ziyaret edebilirler.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL