• Geri dön

  • 2.488 Görüntülenme

  • 339 Haber

  • 220 İşletme görüntülenme


LOVA YATAK’TA KADIN İSTİHDAMI ÇOK DEĞERLİ!

“KADINLARIN İŞ HAYATINDA EŞİT ŞEKİLDE YER ALMALARINI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Türkiye’nin rahat uyku markası Lova Yatak, kadın istihdamına verdiği değer, iş hayatında sağladığı eşitlik ve sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratmaya devam ediyor. Mağaza yöneticilerinin ve çalışanlarının % 80’den fazlasını kadınların oluşturduğu Lova Yatak, kadın dostu marka olarak ön plana çıkıyor. Lova Yatak Marka ve Satış Direktörü Ayhan Özcan, sektörde yükselmelerinin en büyük sırrının iş hayatında eşitliğe önem vermek ve kadın istihdamını desteklemek olduğunun altını çizdi.

İnsanlara sağlıklı ve rahat bir uyku deneyimi sunmak mottosuyla yola çıkan, ideal vücut yapısına uygun, omurga sağlığını destekleyici, son teknoloji kullanılarak tasarlanan yataklarıyla öne çıkan Lova Yatak, kadınların gücüyle büyümeye devam ediyor. İş hayatında eşitliğini savunan ve kadın istihdamına önem veren markaların başında gelen, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda toplam 650’den fazla satış noktası bulunan Lova Yatak’ta mağaza yöneticilerinin ve çalışanlarının çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

İŞ HAYATINDA EŞİTLİKÇİ YAKLAŞIM SÖZÜNÜ SÜRDÜRÜYOR

Başta fizyoterapistleri, Ar-Ge çalışanları ve mağaza satış danışmanları olmak üzere Lova Yatak’ın tüm süreçlerinde yer alan kadınlar sektör adına fark yaratıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği Lova Yatak’ın en çok önemsediği konuların başında geliyor. Lova Yatak, Doğanlar Mobilya Grubu olarak “UN Women” (Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi) sözleşmesine attıkları imzayla kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlendirilmelerine destek olma sözünü sonuna kadar sürdürüyor.

Lova Yatak, kadın istihdamına verdiği değer, iş hayatında sağladığı eşitlik ve sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratması sebebiyle 2020 yılında Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından düzenlenen ‘‘Kadın Dostu Markalar Özel Ödülleri’’ kapsamında da “100 Kadın Bayi” projesiyle ödül alarak öne çıkmıştı.

“KADINLARIN İŞGÜCÜNE KATILIMINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Lova Yatak Marka ve Satış Direktörü Ayhan Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir kez daha kadınların yanlarında olmanın önemine değindi. Özcan, ‘‘Kadınların iş hayatında eşit şekilde yer alması önemsiyoruz. Lova Yatak olarak kadınların her zaman yanında olmayı sürdürerek onların kariyer yolculuğunu her daim destekleyeceğiz. Bizler, üretimden yönetime kadar kadınların aktif olduğu bir yapıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Lova Yatak olarak bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü 87 kadın personelimizle birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Kadınlar çok daha dikkatli, titiz ve sabırlı. İşlerine gösterdikleri özenli yaklaşım bizi daha çok yükseltiyor. Kurum olarak iş dünyasında kadınların eşitlik açısından en üst seviyeye ulaşması ve toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi yönünde çalışmaya devam edeceğiz. Başta çalışma arkadaşlarımız olmak üzere tüm kadınların bu özel gününü kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL