• Geri dön

  • 1.271 Görüntülenme

  • 339 Haber

  • 220 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin tasarım uzmanı mobilya markası Kelebek, 2023 yılı sonbahar trendleriyle iç mekanları yeniden tasarlıyor. Yüksek çözünürlüklü görselleri linkten indirebilirsiniz: https://we.tl/t-LdEmZ3gKX8

Mobilya sektörünün tasarım trendlerini belirleme konusundaki etkisi ve zamansız yaklaşımıyla Kelebek, sektörün öncü ismi olarak konumlanıyor. Markanın yaratıcı ve özgün tasarımları, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek yaşam alanlarını güzelleştiriyor. Kelebek Mobilya'nın geniş ürün yelpazesi, modern ve klasik unsurları ustalıkla harmanlayarak, her tarzdan müşterinin beklentilerine karşılık veriyor. İç mekanları kişiselleştiren ve geleceğe yön veren tasarımlarıyla, Kelebek Mobilya mobilya sektörünün tasarım trendlerine yön verirken 2023 yılı sonbahar trendleriyle ilgili 8 öneride bulunuyor.

Biyofilik Tasarım Etkisi
Biyofilik tasarım, bu sonbahar mobilya sektöründe güçlü bir etki yaratmaya devam ediyor. Bu trend, insanlar ile doğa arasındaki bağı vurgulayarak iç mekanlara doğal unsurların entegre edilmesini sağlıyor. Organik şekiller, bitki esinli desenler ve hasat edilmiş ahşap gibi malzemelerle tasarlanan mobilyalar, doğadan aldığı ilhamla yaşam alanlarına yeni bir boyut kazandırıyor ve kullanıcıların doğada hissetmesini sağlıyor. Kelebek Mobilya’nın öze dönüş mottosuyla doğal ahşap, gerçek retro dokular ve özel üretim keten kumaşlarıyla hazırlanan Nigero Yatak Odası, Nordic Konsept ve Martha Konsept, tabiatın yansımalarını evlere taşımaya hazırlanıyor.

Tarzların Birleşimi
2023 sonbaharı, mobilya tasarımında birden çok tarzın aynı anda kullanılmasıyla keşfedildiği bir dönemi işaret ediyor. Metal ve ahşap, deri ve kumaş, cam ve taş gibi kontrast dokuların birleştirilmesi, büyüleyici bir görsel çekicilik yaratıyor. Bu kombinasyonlar, mobilyalara derinlik katmanın yanı sıra iç mekanlara dinamik ve sofistike bir görünüm sunuyor. Kelebek Mobilya’nın global tasarım vizyonuyla tasarlanan mobilyalarında dinamizmin izlerine kolaylıkla rastlanıyor. Hardy Konsept’te ortaya çıkan harman, bu sonbahar evlere ahenk getiriyor.

Retro Modeller
Bu sezon yaşam alanlarına, ikonik mobilya siluetleri, retro renk paletleri ve farklı tasarım dönemlerini andıran vintage estetiği dönüyor. Mobilyaların fonksiyonelliği ve estetiğinin vurgulandığı bu trendde eğilimli ince ayaklara eklenen metal detaylar sayesinde tasarımlarda vintage esintiler, günümüz çizgileriyle harmanlanıyor. Kelebek Mobilya tarafından üretilen Hardy Koltuk Takımı, Alia Koltuk Takımı, ve Vista Masa Seti bu trendin en iyi yansımalarından birkaçı olarak göze çarpıyor.

Çok Yönlü Modüler Mobilyalar
Kullanıcılar yaşam alanları için adapte edilebilir çözümler ararken, 2023 sonbaharında modüler mobilyalar ivme kazanıyor. Modüler parçalar, esneklik ve özelleştirme sağlarken, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre mobilyaları yeniden düzenlemelerine de olanak tanıyor. Bu tasarımlar her oda büyüklüğüne ve düzenine uygun olduğundan, şehir yaşamı veya çok amaçlı mekanlar için de ideal bir hale geliyor. Teknolojiyi ürünlerine başarılı bir şekilde entegre eden Kelebek, modüler mobilya konusundaki uzmanlığıyla ön plana çıkıyor. Pebble Akıllı Koltuk, Cornelli Köşe, Lionte Yemek Odası ve Soho TV Ünitesi modüler mobilya arayışındakilerin bir numaraları tercihi oluyor.

Cesur Sanatsal İfadeler
2023 yılının sonbaharına gelindiğinde mobilyalar, cesur sanatsal ifadelerin bir tuvali haline geliyor. Benzersiz şekiller, canlı renkler ve beklenmedik detaylar bu trendi tanımlayan en önemli anahtar kelimeler. Sanatsal özelliklere sahip mobilya koleksiyonları, heykelimsi formlar, karmaşık desenler ve göz alıcı süslemeler gibi, iç mekanlara kişilik ve yaratıcılık katma işlevi görüyor. İlhamını yaratıcılıktan alan Kelebek Mobilya, Kelebek Dekor kategorisindeki birbirinden şık aksesuar seçenekleriyle yaşam alanlarına sanatsal dokunuşlar yapıyor.

Sürdürülebilir Tercihler
Sürdürülebilirliğin önemi, mobilya sektörünü de etkiliyor. Kullanıcılar, çevre dostu malzemeler, sorumlu üretim süreçleri ve etik uygulamalarla tasarlanan mobilyaları tercih etmeye başlıyor. Kelebek Mobilya, geri dönüştürülmüş malzemelerden, yenilenebilir kaynaklardan ve sürdürülebilir üretim yöntemlerinden üretilen ürünleri sunarak, bir farkındalık yaratıyor. Kelebek’in çevre dostu koltuk koleksiyonları sürdürülebilirliğe uygun olarak hazırlanıyor.

Samimi ve Rahat Düzenlemeler
2023 yılının sonbahar trendleri, samimi ve rahat yaşam ortamları yaratmayı da önemsiyor. Peluş kumaşlar, yumuşak dokular ve saran tasarımlar, kullanıcının zihninde konforu ve rahatlığı uyandırıyor. Büyük ve rahat koltuklar, lüks yatak odası takımları gibi mobilyalar, kullanıcıları dinlenmeye ve kişisel alanlarında keyif almaya davet ediyor. Haz temelli marka kişiliğiyle ön plana çıkan Kelebek ürünlerinin her noktası keyif almak üzerine kuruludur. Konforun ve rahatlığın ön plana çıktığı Martha, Porio, Marien ve Pria Koltuk Takımları, Kelebek Mobilya’nın sonbahar trendlerinde kalpleri yumuşatıyor.

Küresel Karışım
Dökülen yaprakların hışırtısında içler ısınırken, küresel ilhamlı tasarımlar ön plana çıkıyor. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen kültürel etkiler, uyumlu ve çeşitli iç mekanlar oluşturmak için bir araya getiriliyor. İncelikli desenlere sahip mobilyalar, canlı renkler ve küresel motifler, evlere macera duygusu yansıtan bir tarz ekliyor. Kelebek Mobilya, global tasarım vizyonuyla Amerika, Afrika, Avrupa, Doğu Bloğu ve Orta Doğu tasarım esintilerinin yanı sıra İskandinav natüralizmini Japon minimalizmiyle harmanlıyor. Ortaya koyduğu tasarımlarını Gestalt yaklaşımı ve Bauhaus tasarım yaklaşımıyla birleştirerek yeni Türk stilizasyonu yaratıyor. Sonbahar kreasyonunda ön plana çıkan Hardy koleksiyonu, bu etnik karışımın güzel bir örneği olarak yansıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL