• Geri dön

  • 1.340 Görüntülenme

  • 157 Haber

  • 1.072 İşletme görüntülenme


Sevdiklerinizin yüzünde tebessüm oluşturacak farklı hediye alternatifleri Paşabahçe Mağazaları’nda sizleri bekliyor. Paşabahçe Mağazaları’nın ustalığı ve modern yaklaşımı ile kültürler arası yolculuğa çıkaran; Antik dönemin izlerini taşıyan “Mask” serisi, sevdikleriniz için farklı bir yılbaşı hediyesi olacak.

‘Hayat En Güzel Hediye’ sloganından yola çıkarak ev ve yaşam alanlarına güzellik katan Paşabahçe Mağazaları, yeni yıl için geniş ürün yelpazesi ile birlikte çok farklı hediye seçeneklerini de bir arada sunuyor. Paşabahçe Mağazaları’nın ustalığı ve modern yaklaşımı ile birleşen, Antik dönemin izlerini taşıyan yeni Mask serisi, kültürler arası yolculuğa çıkaran anlamlı hediye seçeneklerinden biri.

Anadolu’da Neolitik Dönem’den itibaren pişmiş toprak malzemeden çeşitli form ve özelliklerde kaplar, aletler ve figürinler yapılırdı. Bu figürinler arasında önemli bir grubu oluşturan masklar, Paşabahçe Mağazaları’nın Mask serisinde hayat buldu. Birbirinden farklı seçenekleri ile dikkat çeken ve dekoratif kullanım amacıyla üretilen cam “Mask” ürünleri yaşam alanlarına tarz ve şıklık katıyor.

İnsanlarda gizlilik hissi uyandıran masklar, zaman içinde farklı malzemelerden yapılmış, pişmiş toprak, lif, fildişi, kemik, tüy, deri, kağıt ve boynuz kullanılarak çeşitlendirildi. Antik dönemde maskların kötülüklerden uzaklaştırma, hastalıklardan korunma ve tanrıları simgeleme gibi amaçlar için kullanıldığı biliniyordu. Neolitik masklar, işlevlerine göre farklı şekillerde yapılıyordu. Bunlar arasında ağız ve göz boşluğu bırakılmadan yapılan örneklerin, bir duvara ya da herhangi bir şey üzerine asıldığında, asıldığı mekanı koruduğu ve o mekana güven verdiği düşünülürdü.

2021’in son günlerinde hediye telaşına düşenler için Paşabahçe Mağazaları ustalığı ve el işçiliği ile üretilen Mask serisi ve çok daha fazlası Paşabahçe Mağazaları’nda ve online mağaza www.pasabahcemagazalari.com adresinde.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL