• Geri dön

  • 1.376 Görüntülenme

  • 157 Haber

  • 1.072 İşletme görüntülenme


Babalar Günü’nde babasını kalıcı ve özel hediyelerle mutlu etmek isteyenler için bu sene de en doğru adres yine Paşabahçe Mağazaları olacak.

“Hayat En Güzel Hediye” diyen Paşabahçe Mağazaları, Babalar Günü heyecanını sevdikleriyle paylaşmak için her yaşa ve her zevke yönelik zengin hediye alternatiflerini bir araya getiriyor.

Babanızın ofisinde tarihi esintiler
Paşabahçe Mağazaları’nın, insanlık tarihini baştan yazdıran ve dünyanın en önemli antik tapınaklarının arasında yer alan Göbeklitepe’den esinlenerek tasarladığı Göbeklitepe ürünleri, ofislerinde küçük dokunuşlarla farklılıklar yaratmak isteyen babalar için farklı bir seçenek oluşturuyor. Neolitik Çağ'a ait, üzerinde işlenmiş hayvan rölyefleri ve soyut sembollerin olduğu 'T' biçimli dikili taşlardan esinlenen Paşabahçe Mağazaları, “Göbeklitepe Kağıt Ağırlığı”nı ve “Göbeklitepe Dikilitaş Obje”yi tasarladı. Şanlıurfa Müzesi’nde bulunan Göbeklitepe’ye yakın bir bölgeden çıkan dünyanın en eski tam boy heykelinin modeli ve Göbeklitepe’deki T yapılarının birinde bulunan aslan olarak düşünülen hayvan figüründen esinlenilerek tasarlanan “Göbeklitepe Figür”, el imalatı camdan üretildi ve ‘pate de verre’ tekniği ile şekillendirildi.

Yazıya dökmekten vazgeçmeyen babalara
El yazısına merakı olan babalar için “Astronomik Yazı Seti”, “Harf Devrimi Yazı Setleri”, “Mimar Sinan Yazı Seti”, “Pir-i Reis Yazı Seti”, “Turkuaz Yazı Seti”, “Ayaklı Balad Yazı Seti” ve“Klasik Yazı Seti” öne çıkan ürünler arasında yer alıyor.

Keyfine düşkün babalara
Karamel ve mavi renkleriyle dikkat çeken “Şah-Mat Kadeh Seti” ve “Şah-Mat Şişe” içecek sunumlarını daha zengin hale getirirken, “Şah-Mat Viski Seti” babanızın en keyifli anlarına eşlik edecek.

Anadolu’nun kayıp hazineleri bu koleksiyonda
“Tarih-Kültür-Cam” Koleksiyonları’na “Kayıp Hazineler” ile yepyeni bir soluk getiren Paşabahçe Mağazaları, bu koleksiyon ile yurt dışına götürülen tarihi eserlerle ilgili farkındalık yaratmayı, geri alınmış eserlere ve kültür varlıklarına sahip çıkma konusunda da bilinci artırmayı hedefliyor.

14. ve 16. yüzyıl Osmanlı dönemine ait süsleme özelliklerini taşıyan saz yolu üslubundan esinlenilerek oluşturulan “Cihan Barutluk Obje” üzerindeki motifler arasında; çok süslü ve kıvrımlı hatai tarzı stilize çiçekler, tomurcuklar, ejderha, zümrüd-ü anka kuşu gibi efsanevi, arslan, kaplan gibi yırtıcı hayvanlar, sülün, turna gibi kuşlar ve insan, melek ve peri figürleri bulunuyor.

Türk sanatının eşsiz bir örneği olan tombak tarzında bir işçiliğe sahip ve Osmanlı 15. yüzyıla ait bir at alınlığından esinlenilerek oluşturulan “Çağatay Mini At Alınlığı” üzerindeki rölyef desenlerin tümü, el işçiliği ile 24 ayar altın, varak ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlandı.

Ateşli silahların kullanılmaya başlanmasından önce, savaşlarda ok, mızrak, kılıç, topuz, gürz darbelerinden korunmak için kullanılan kalkan, imalatı ve üzerindeki süsleme işçiliği ile Türk el sanatlarında büyük bir öneme sahipti. “Fetih Mini Kalkan” üzerinde bulunan motifler, Türk sanatının eşsiz bir örneği olan saray kuyumculuğu tarzında bir işçiliğe sahip ve Osmanlı 16- 17. yüzyıla ait bir kalkandan esinlenilerek oluşturuldu.

Babasına özgün hediyelerle büyük mutluluklar yaşatmak isteyenler Paşabahçe Mağazaları’na uğrayabilir ya da online mağaza www.pasabahcemagazalari.com adresinden ürünleri inceleyebilir ve 7 gün 24 saat alışverişinizi kolayca yapabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL