• Geri dön

  • 522 Görüntülenme

  • 157 Haber

  • 1.072 İşletme görüntülenme


Paşabahçe Mağazaları, Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarından ilham alınarak tasarlanan Camda Dünya Mirası koleksiyonunu tarih ve sanatseverlerle buluştururken, geçmişin kültürel mirasını geleceğe taşıyor. UNESCO tarafından Eylül ayında Dünya Mirası Listesi’ne alınan Beyşehir Eşrefoğlu Camii’den esinlenilerek hazırlanan “Eşrefoğlu Vazo” camda yeniden hayat bularak koleksiyonda öne çıkıyor.

Paşabahçe Mağazaları, “Camda Dünya Mirası” koleksiyonu ile Türkiye’nin en değerli tarihi mekanlarını, geçmişin kültürel mirasını ve bu kültürel miraslardan aldığı ilhamı geleceğe taşıyor.

Camda Dünya Mirası koleksiyonunun önemli parçalarından biri olan Eşrefoğlu Vazo’da, Selçuklu Ulu Camilerinde kullanılan özelliklerin tamamını barındıran, kendine özgü ahşap aksamı ve bu yüzeylerin üzerinde örneklerinin en başarılısı ve gösterişlisi olan kalem işlerine sahip, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Beyşehir Eşrefoğlu Cami’den ilham alındı.

Eşrefoğlu Vazo üzerindeki desenler, çini mozaiklerle kaplı mihrabın desenlerinden esinlenilerek tasarlandı. El imalatı olarak turkuaz yeşil camdan üretilen ve üzerindeki rölyef desenlerin tümü, altın yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanan ve sınırlı sayıda üretilen Eşrefoğlu Vazo Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL