• Geri dön

  • 598 Görüntülenme

  • 157 Haber

  • 1.072 İşletme görüntülenme


GURURLA KOLEKSİYONU’NDAN CUMHURİYET ÇANI VE İSTİKLAL MİKROFON

GURURLA KOLEKSİYONU PAŞABAHÇE MAĞAZALARI’NDA

Şişecam, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak hazırladığı Gururla Koleksiyonu’nu Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanat tutkunlarının beğenisine sunuyor. Ev ve yaşama dair binlerce ürün ve fikir sunan Paşabahçe Mağazaları’nda tüketicilerle buluşan Gururla Koleksiyonu’nda Cumhuriyet Çanı ve İstiklal Mikrofon öne çıkan sınırlı üretim eserler arasında yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100’üncü yılını Cumhuriyet’in kuruluş felsefesinin ve gelişiminin izlerini cam eserlere yansıttığı “Gururla Koleksiyonu” ile kutluyor. Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanatseverlerle buluşan Gururla Koleksiyonu’nda sadece 2023 adet üretilen Cumhuriyet Çanı ve İstiklal Mikrofon dikkat çeken ürünler arasında bulunuyor.

Cumhuriyet Çanı: Tarihi Bir Sembol

Ankara’da 23 Nisan 1920 Cuma günü öğleden sonra TBMM açılmasıyla çalmaya başlayan meclis çanı, “ulusal egemenliğin” hiç susmayacak sesi oldu. Türkiye’yi bağımsızlığa kavuşturan tüm kararlar, Türkiye’yi çağdaşlaştıran tüm devrimler onun sesiyle yankılandı. Atatürk’ün 1927 yılında okunması 6 gün 36 saat 33 dakika süren “Nutuk” eserine ve meclisin bütün kararlarına tanıklık etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna şahit olan Meclis Çanı’ndan ilham alınarak geliştirilen Cumhuriyet Çanı üzerinde Anıtkabir’in tavanlarını süsleyen stilize kilim desenleri kullanıldı. Obje el imalatı camdan üretilirken üzerindeki rölyef desenlerin tamamı ve metal bölümü el işçiliği ile dekorlandı.

İstiklal Mikrofon

Atatürk’ün 1933 yılında Ankara Hipodromu’nda yapılan Cumhuriyet töreninde 10’uncu Yıl Nutku’nu okuduğu mikrofondan esinlenerek geliştirilen bu eser, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık aşkını yansıtan özel bir ürün. El imalatı camdan üretilen eserin üzerindeki rölyef desenlerin tümü, el işçiliğiyle yapıldı ve eser 24 ayar altın ile dekorlandı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL