• Geri dön

  • 2.568 Görüntülenme

  • 341 Haber

  • 57 İşletme görüntülenme


Belirsizlik ve endişe duygularıyla harmanlanan 2021 yılının ardından hepimiz yeni yılı güven ve huzur duygularının hâkim olduğu bir özgürleşme ve rahatlama isteğiyle karşıladık. İyimserlik, neşe, huzur ve konfor arayışımız, artık sosyal hayatlarımızın da merkezi haline gelen evlerimize de yansıyor. Bir mobilyadan daha fazlasını arayanlara benzersiz tasarımlar sunan Enza Home, 2022 yılı trendlerinden yola çıkarak hazırladığı yeni koleksiyonları ile huzuru, rahatlığı, fonksiyonelliği ve dingin bir ruh halini yaşam alanlarına taşıyor.

Pandemi nedeniyle özellikle son iki yıla damgasını vuran belirsizlik ve kaygı gibi hisleri, 2022’de evin dışında bırakıyoruz. Geçirdiğimiz belirsiz dönemlerin ardından bu yıl iyimserlik, neşe, huzur ve konfor temaları çok daha değerli hâle geliyor. Dekorasyon trendleri de bu eğilimlerden hareketle yaşam alanlarımızı dönüştürmemize yardımcı oluyor. Yaşam alanlarında huzurlu, rahatlığın ön planda olduğu dingin bir ruh halini yansıtmayı amaçlayan Enza Home, tasarımdan renklere, 2022 yılına damgasını vuracak trendleri paylaşıyor.

Kişiselleştirilebilen, modüler ve konforlu tasarımlar ön planda

Enza Home Tasarım Grup Yöneticisi Ebru Neval Dikmen, bu yıl fonksiyonel detaylar ile desteklenmiş, dingin bir renk paleti sunan, kişiselleştirilebilen koleksiyonlara ağırlık verdiklerini söyleyerek, “Evlerimizde rahatlık ve konforu vurguladığımız, bizi anlatan, duygularımıza ve ihtiyaçlarımıza hitap ederek özelleştirebileceğimiz mekânlar yaratmak önem kazanıyor. Bu çerçevede, özellikle şehir yaşamında küçülen metrekarelerle birlikte değişen oda kavramı, alanların birden fazla fonksiyona hitap etmesine neden oluyor. Hem dinlenme hem de sosyalleşme alanı olarak kullandığımız mekânlarda rahatlık teması ana hareket noktası olarak ön plana çıkıyor. Kişiselleştirmeye izin veren konforlu koltuk takımları ve modüler depolama alanları öne çıkıyor. Enza Home olarak 2022 koleksiyonumuzu bu bilinçle tasarladık; Koleksiyonda yer alan Sirona, Valdera ve Giorno serilerinde konfor ve rahatlık hislerini, doğaya vurgu yapan, tanıdıklık duygusunu besleyen renk paletleriyle, Cordell ve Linz serilerinde ise pozitif enerjiyi vurgulayan mineral tonları ve doğadan ilham alan ahşap dokularla tamamladık” diyor.

Dinginlik hissine vurgu yapan renkler

Hem alışkanlıklarımız hem de ihtiyaçlarımız değişmeye devam ediyor. Bir adım geri atıp en önemli olanı yeniden değerlendirme olarak adlandırılan bu dönemde en büyük ilham kaynağımız yine renkler oluyor. Bu sene iyimserlik, güven ve huzur verici renklerin yılı olduğunu söyleyen Enza Home Tasarım Grup Yöneticisi Ebru Neval Dikmen, şöyle devam ediyor: “Doğa ile ilişkilendirilen toprak tonlarından yola çıkan ana renk paletleri dinginlik hissine vurgu yapmak için her zamankinden daha çok kullanılıyor. Hem sakin hem de pozitif enerjiyi vurgulayan mineral tonları, doğada geçirilen zamanlara vurgu yapan yumuşak ve doygun yeşil tonları, kök salmış hissini perçinleyen ve topraktan ilham alan doygun kahve ve taş tonları, mekânlarda ve ana ürün gruplarında huzuru ve konforun enerjisini ortaya çıkaracak. Bununla birlikte enerji verici pozitifliğe duyulan ihtiyacı da karşılayabilecek şekilde, tamamlayıcı olarak kullanılacak parlak ve doygun renk detayları da güncelliğini koruyacak.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL