• Geri dön

  • 1.289 Görüntülenme

  • 342 Haber

  • 57 İşletme görüntülenme


Bir evi dekore etmek, mobilya seçmek, mobilya ile uyumlu öğeleri belirlemek hiç de kolay bir süreç değildir. Bu kapsamda mobilyadan yatağa, halıdan aydınlatmaya, yastıktan yorgana bir evin ihtiyacı olan ürünleri bir arada sunan Divanev yeni evlenecek çiftler için dekorasyona dair önemli ipuçları paylaşıyor.

Yataş Grubu’nun yurt içi ve yurt dışında hızla büyüyen mobilya ve uyku markası Divanev’in yeni evleneceklere özel evlerinde geçirdiği zamanı daha keyifli ve konforlu hale getirmek için hazırladığı dekorasyon önerileri tam size göre…

Evlilik sürecindeyken tüm evin dekorasyonunu kişiselleştirmek ve ortak bir yaşam alanı yaratmak, çiftler için oldukça heyecan verici bir deneyim olabilir. Yataş Grubu’nun yurt içi ve yurt dışında hızla büyüyen mobilya ve uyku markası Divanev, yeni evlenecek çiftlere mobilya alışverişi öncesinde önerilerde bulunuyor. Mobilya alışverişine nereden başlayacağını bilemeyen ve kişisel zevklerini ev dekorasyonuna nasıl yansıtacağını arayanlar, bu içeriğe göz atabilirsiniz!

Divanev’in “Yeni evli Divanev’li” dedirten dekorasyon önerileri ile evinizi sevgi dolu bir yuvaya dönüştürmenin keyfini çıkarın!

Ortak zevklerinizi yansıtan mobilyalar seçin, yaşam alanlarınızın ölçülerine dikkat edin!

Evin merkezi salonlar, evde beraber en çok zaman geçirilen alanların başında geliyor. Öncelikle mobilya seçimine de salondan başlamalısınız. Seçimlerinizi yaparken evde geçirilen zamanın kalitesini artırmak için konfordan ödün vermemelisiniz. Bu açıdan estetik ve rahatlığı merkeze alarak düzenlenmiş bir dekorasyon için önce tarzını belirleyin; modern, modern şık, zamansız, İskandinav vb.

Dekorasyonda estetik görünümü konforla harmanlamak isterseniz, nötr renk seçeneklerine sahip koltuk takımlarına yönelmenizi öneriyoruz. Böylelikle halı, perde, kırlent, aksesuarlar ve duvarda kullanılacak boya rengi ile dilediğiniz renk dengesine ulaşabilirsiniz.

Divanev’in modern tarzı ile öne çıkan serilerinden Lodi Serisi, ahşap detaylarla nötr renkleri birleştirerek kentsel bir stile öncülük ederken geniş ve kolay açılan yatak mekanizmasıyla da salonlarınıza fonksiyonellik ve konfor katıyor. Biraz daha zamansız bir stile sahip Talin serisi ise, ahşap sıcaklığını bej renkler ile birleştirerek doğal bir görünüm sunuyor. Büyük ölçülere sahip koltuk takımı açıldığında geniş bir yatak alanı da sunuyor. Işıltıdan vazgeçemeyen, modern ama şık bir alternatif arayanlar ise Greta Serisi tam size göre! Greta Serisi, pastel renkleri ve geometrik desenlerinin yanı sıra parlak detayları ile sizlere evlerinizde zamansız bir şıklık sunuyor. Divanev’in en yeni serilerinden Livio Serisi ise hem kolay temizlenebilen kumaşı hem de dekorasyona renk ve enerji katan farklı berjer alternatifleri ve puf seçeneği ile modern tarzda mobilya sevenlerin tercihi oluyor.

Tarzınızı belirledikten sonra yaşam alanınızın ölçüleri önem kazanıyor. Özellikle alandan maksimum verim sağlamak için fonksiyonel fayda sunan kullanışlı ve modüler mobilyalar tercih sebebi olmaktadır. Divanev’de tarzı ne olursa olsun, çoğu koltuk takımının yatak olabilmesi misafir ağırlayan çiftler için önemli bir detay olarak öne çıkıyor.

Rahatlık ve konfor söz konusu olduğunda ön plana çıkan seçeneklerden bir diğeri de köşe takımlarıdır. Köşe takımları, küçük salonlarda bile alanı en verimli biçimde değerlendirmenize olanak sağlar. Köşe koltuklarının özel tasarımları odanızı daha geniş gösterirken, köşe koltuğun “L” formu ise eşinizle birlikte dinlenmeniz için rahat bir alan sunar. Yaşam alanınızın ölçülerine göre modüler köşe takımları da ihtiyacınıza uygun bir kombinasyon yapabilmenizi sağlar. Divanev’in teknolojiyi konforla birleştiren, fonksiyonel Marlet Köşe Koltuk Takımı her eve uygun sınırsız kombinasyon seçeneği sunuyor. İskandinav tarzını sevenler için ise Helis Köşe Koltuk Takımı açık renkler ve ahşabın sıcaklığını sevenlerle buluşturuyor.

‘’Evde en çok vakit geçirdiğim salonda düzeni nasıl sağlamalıyım?’’ diye düşünüyorsanız, Divanev’in tamamlayıcı ürünleri size yanıt veriyor. Salondaki en büyük duvarı kaplayan mobilyaların başında TV üniteleri geliyor. Dolayısı ile hem açık rafları ile sergileme alanı sunan, hem de kapaklı modülleri ile sık kullanmadığınız eşyalarınıza yer açan her tarza uygun Divanev’in modüler TV üniteleri, dilediğiniz gibi eklemeler yaparak duvarınızın ölçüsüne göre kendi tarzınızı oluşturmanıza imkan sunuyor.

Orta sehpalar ise diğer bir kurtarıcı parçalardır. Çekmeceli ve hareketli sehpalar hem alandan kazandırıyor hem de eşyalarınız için ekstradan depolama alanı yaratıyor. Alternatif bir oturma alanı sunan pufları gizleyen yüksek orta sehpalar ise puflarınıza her zaman yer açarak dekorasyonunuzu tamamlamaya yardımcı oluyor.

Misafirler daha konforlu ve keyifli ağırlanıyor.

Yeni evli çiftler, evlendikten sonra bilindiği üzere bol bol misafir ağırlayarak mutluluklarını onlarla paylaşıyor. Özellikle bolca servis takımına sahip yeni evliler için depolama alanı da büyük önem taşıyor. Bu yüzden yemek odasına karar verirken ilk öncelik konsol seçiminde olmalıdır.

Uzayan keyif dolu sohbetlerde yemek masalarının konforu da görünümü kadar önemlidir. Tarzınızı belirledikten sonra ihtiyacınıza göre sabit ve açılır yemek masası alternatiflerinden dilediğinizi seçerek yemek odanızı tamamlayabilirsiniz. Hatta alanın ölçülerine göre dikdörtgen ve yuvarlak masa alternatiflerini de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca sandalye seçenekleri içinden sizin için en uygun 6’lı sandalyeyi dilediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz.

İyi uyku deneyimi yaşamak doğru yatak odası dekorasyonundan geçiyor.

Yatak odasında sakinleştirici ve dinlendirici bir atmosfer yaratmak için nötr ve pastel tonlardan oluşan bir renk paleti tercih edebilirsiniz. Gri, bej, açık mavi, açık yeşil veya lavanta gibi pastel renkler doğru seçim olabilir. Divanev’in farklı kumaş ve renk alternatifi sunan baza başlık çeşitleri arasından kendi tarzınıza uygun bir stil oluşturabilirsiniz. Ayrıca yatak örtüsü, kırlent ve halı gibi tekstil ürünlerinin uyumu ile dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yatak odasının düzeni, rahatlatıcı bir ortam oluşturduğu için depolama alanı yatak odalarında önemlidir. Dolayısı ile bazalı yatak tercih ederek kullanmadığınız eşyalarınız için pratik bir saklama alanı yaratabilirsiniz. Divanev’de her yatak odası takımının baza ve karyola alternatifi olduğunu da unutmayın. Hatta dekorasyonunuzla uyumlu saklama bölmeli puflarla günlük eşyalarınız her an elinizin altında ve düzen içinde durabilir. Çok çekmeceli şifonyerlerle sık kullandığınız eşyalarınız için alternatif kullanım alanı oluşturabilirsiniz. Eğer gardıroba yatak odanızın içinde yer verecekseniz doğru dolap seçimi için alanın büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısınız. Özellikle dar mekanlar için sürgü veya akordeon kapaklı dolapları tercih edebilirsiniz. Divanev’in her yatak odası takımı için alternatif dolap kapakları ve ölçüleri mevcut. Ayna ve camlı dolaplar ışığı yansıttığı için mekana ferahlık ve derinlik katacağını da unutmayın. Eğer büyük bir giyinme odası planlıyorsanız, Divanev’in modüler köşe dolapları sayesinde sonsuz kombinasyonla eklemeler yaparak dilediğiniz gibi giyinme alanı yaratabilirsiniz.

Sağlıklı bir uyku için doğru yatağa karar vermelisiniz. Seçeceğiniz yatağın hem size hem de eşinize en uygun konforu sağladığından emin olmalısınız. Ergonomik bir uyku için anatomi ile uyumlu, omurganızı yeterince destekleyen 7 bölmeli yay sistemi kullanılan yatakları tercih edebilirsiniz. Verimli bir uyku deneyimi için yan yatarak uyuyorsanız orta-yumuşak, sırt üstü yatıyorsanız sert yatakları tercih etmeniz gerekir. Uyku tekstili için nefes alabilen malzemelerden yapılmış yastık ve yorganlar ise yaz-kış rahat bir uyku deneyimi sunar.

Ev dekorasyonunda doğru halı seçimi

Ev dekorasyonunun tamamlayıcı unsurlarının başında gelen halılar yaşam alanınıza konfor katmanın yanı sıra dekorasyon unsuru olmaları sebebiyle de önem kazanmaktadır. Bu yüzden evlerine farklı bir dekoratif soluk katmak isteyen çiftler, halılarını seçerken iç mekanlarının tarzına uygun halılar seçmeye özen göstermelidir.

Günümüz dünyasında küçülen yaşam alanları ve evde geçirilen zamanın artması sebebiyle şıklık ve konforu bir arada sunan tasarımlar önem kazandı. Halı seçimini yaparken dikkate almanız gereken odanın ölçüleri değil, sahip olduğunuz mobilyaların boyutları ve yerleşimidir. Halı desenlerinin oda içerisindeki diğer mobilya ve aksesuarlarla uyumlu olması odanın bütünlüğü açısından önemlidir. Kullanacağınız alana göre farklı ölçü ve formlarda halıları tercih edebilirsiniz. Günlük yaşantınıza uygun olacak şekilde dokuma türü ve hav yüksekliğini seçmeniz gerekmektedir. Divanev’in kaliteli dokuması, geniş yelpazedeki renk ve desen çeşitliliğine sahip halılarından biri olan Falon Halı, sahip olduğu dokuma deseniyle hem klasik hem modern bir görünüm sunuyor. Dekorasyonda vintage ürünleri tercih edenler, geçmişten gelen etkileri modern dokuma yöntemiyle tamamlayan Elbert Halı’yı tercih edebilir. Soyut desenleri ve mavi tonlarıyla Goya Halı, yaşam alanınızı ilham veren bir ortama dönüştürebilir.

Ev dekorasyonunda aydınlatmanın önemi!

Yaşam alanınız şekillendikten sonra aydınlatma, dekorasyonu tamamlamak açısından kritik bir önem taşımaktadır. Dolayısı ile dekoratif anlamda hacimli bir obje olarak dikkat çeken aydınlatmaları seçerken, evinizin genel dekorasyon tarzıyla da uyumlu olmasına dikkat edilmeli. Ayrıca yaşam alanına ışığın doğru ve farklı seviyelerde yayılması için aydınlatmanın mobilyalar ile dengeli bir şekilde kullanılması gerekiyor. Tüm bu sebeplerle farklı ihtiyaçlara hizmet eden birden fazla aydınlatma kullanarak dekorasyonunuza derinlik katabilir, günlük kullanımınızda ihtiyacınıza uygun Divanev aydınlatmalarını tercih edebilirsiniz.

Geniş ve yüksek tavanlı salonlarda hacimli modern avizelere ya da sarkıt lambalara yönelebilirsiniz. Yemek masasının üstündeki avizenin yanı sıra, salonun kritik yerlerini aydınlatabilecek lambader ve masa lambaları ile odaklı aydınlatma tercih ederek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yatak odalarında da yine aynı şekilde uyumlu ve dinlendirici bir lambader ya da loş ışık veren masa lambaları kullanarak dinlenme alanları yaratabilirsiniz.

Unutmayın, bir evi dekore etmek ve ortak bir vizyon oluşturmak eşinizle birlikte yeni başlangıçlar yaratmak anlamına geliyor. Bu yeni başlangıçta, birlikte geçirdiğiniz zamanın keyfini çıkarırken, evinizdeki dekorasyonun da sizi yansıttığını hatırlayın. Her adımı birlikte atmak ve yeni bir hayatın başlangıcında sevgi dolu bir yuvaya sahip olmak için Divanev’in sizin için hazırladığı bu ipuçlarını kullanabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL