• Geri dön

  • 1.122 Görüntülenme

  • 342 Haber

  • 57 İşletme görüntülenme


Yataş Grubu’nun yurt içi ve yurt dışında hızla büyüyen mobilya ve uyku markası Divanev, doğru orta sehpa seçimi ve dekorasyonu için önerilerini sıralıyor. Divanev orta sehpaları ile farklı ölçülerdeki ve tarzlardaki salonların dekorasyonu tamamlanıyor.

Evlerimizde zaman geçirmekten en çok keyif aldığımız yer olan salonlarda zevklerimize hitap eden alanlar oluşturmak evde geçirilen zamanın kalitesini artırmak açısından oldukça önemli. Bu sebeple de salonlardaki ana unsur olan koltuk takımları kadar orta sehpa gibi tamamlayıcı ürünler de zevkinize uygun dekorasyon stilinizi yansıtmanıza yardımcı oluyor. Doğru seçilmiş ve doğru şekilde yerleştirilmiş sehpalar, salon dekorasyonunuzun havasını tamamen değiştirebiliyor. Siz de salonlarınıza dilediğiniz gibi bir dekorasyon anlayışı yansıtmak istiyorsanız Yataş Grubu’nun yurt içi ve yurt dışında hızla büyüyen mobilya ve uyku markası Divanev’in sizler için hazırladığı orta sehpa dekorasyon önerilerine mutlaka göz atın!

1. Salon büyüklüğüne uygun orta sehpalar tercih edin!

Orta sehpa seçiminde öne çıkan temel gerekliliklerin başında, kullanılacağı ortama uygun olması geliyor. Bu açıdan salonda konumlandırılan mobilyaların boyutlarına ve mobilyalar yerleştikten sonraki alanın büyüklüğüne göre orta sehpa tercih etmeye dikkat etmelisiniz. Örneğin; küçük m2’li salona sahip evlerde koltukların 1/3’ü ölçüsünde, alanı ferahlatacak bir cam orta sehpa kullanabilirsiniz. Ayrıca salonda konumlandırdığınız cam sehpalar oturma odalarınızın daha geniş görünmesini sağlamakla birlikte ferah bir hava da katacaktır. Bunlara ek olarak açılabilir sehpalarla fonksiyonelliği salonunuza taşıyarak dar bir salonu daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Ancak biraz daha samimi ve sıcak bir salon dekorasyonu istiyorsanız, hareketli/parçalı ahşap sehpalar ve masif orta sehpalar tercih etmeniz doğru olacaktır.

2. Orta sehpalarla salonlarınıza derinlik katın!

Salonlarınıza derinlik ve genişlik kazandırmayı hedefliyorsanız buna uygun sehpaları seçerek ilerlemeniz gerekiyor. Bu sebeple her zaman orta sehpalarınız salonunuzun dekorasyonuyla uyumlu bir görünüme sahip olmalı. Böylece göz bütünlüğü algılar ve salonunuz daha geniş bir görünüme kavuşur. Örneğin; alçak tavanlı ve dar bir salonunuz varsa görece daha yüksek ayakları olan bir orta sehpa tercih edebilirsiniz. Yüksek ayaklı orta sehpalar ayrıca son zamanlarda herkesin hayatını kolaylaştıran robot süpürgeler için de oldukça kullanışlıdır. Hatta minimal boyutlarda hareketli sehpalar konumlandırmanız derinliği yakalamanıza ve salonlarınıza genişlik katmanıza da yardımcı olacaktır. Parçaları isterseniz bölerek yan sehpa gibi kullanabilir, isterseniz yan yana ortada da kullanabilirsiniz. Böylece dekorasyonunuza hareket katarak kullanım alanınızı genişletebilirsiniz. Bunlara ek olarak, sehpaların renkleri de boyutu kadar büyük önem taşıyor. Metal ayaklı ve bej renkli bir sehpa küçük salonlar için de oldukça kullanışlıdır. Divanev’in salonlara uyum ve genişlik katmak için özel olarak tasarladığı modüler ve fonksiyonel Helis orta sehpa, hayalinizdeki salonlara ulaşmada yardımcı olacaktır.

3. Kullanıcı odaklı tasarım: Divanev sehpalarının pratik faydaları

Sehpalar görsel anlamda dekorasyonun bir parçası olsalar da günlük hayatınızın başrol oyuncusu konumundalar. Oturduğunuz yerden bir şeyler atıştırırken, günün keyif kahvesini yudumlarken, hatta evden çalıştığınız zamanlarda koltukta otururken dizüstü bilgisayarınız için bir sehpaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu noktada salondayken bile mini bir yaşam ya da çalışma alanı yaratmak için orta sehpanızı özenle seçmeniz gerekiyor. Kullanıcı faydasını ön planda tutarak tasarlanan Divanev sehpalar, sunduğu fonksiyonel faydayla günlük hayatı kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.

Divanev’in hareketli ve bölmeli parçalardan oluşan Lodi orta sehpası, çekmeceli Helis ve Talin orta sehpası ve Helis C sehpası, çok bölmeli Morel orta sehpası hem tasarımıyla dekorasyonunuza uyum sağlarken hem de çekmece ve bölmeleri ile sürekli elinizin altında olmasını istediğiniz kumanda, bardak altlığı, defter, kalem vb. eşyalarınızı düzenli tutacak saklama alanı sunuyor.

4. Size özel objeleri dekorasyonunuzun parçası haline getirin!

Dergi ve kitaplarınızı kitaplıklarda sergilemek yerine bir kısmını orta sehpanızın üzerinde de değerlendirebilirsiniz. Örneğin; rastgele biçimde bıraktığınız dergilerinizin yanına birkaç minimal obje ekleyebilir ve salonunuzun dekorasyonuna farklı bir soluk getirebilirsiniz.

Evinizde kullanmaktan keyif aldığınız tütsülere, kokulu mumlara, buhardanlıklara, şamdanlara vb. objelerinize dekorasyonunuzun bir parçası olarak uygun bir şekilde orta sehpanızda da yer verebilirsiniz. Farklı büyüklüklerde ve farklı yüksekliklerdeki objeleri bir düzen içinde sehpanızda sergilemekte zorlanıyorsanız, sehpanızın tarzı ile uyumlu bir tepsi yardımıyla sorunu çözebilirsiniz.

Böylece, hem yaşayan bir atmosfer oluşturur hem de dekorasyonunuzu kişiselleştirmiş olursunuz.

5.Bitkilerle orta sehpanızı canlandırın!

Yeşilin iç açıcı tonları ve bitkilerin evinizde yarattığı pozitif etki evlerinizde yaşadığınız anları hem ferahlatıyor hem de daha yaşanılabilir alanlar yaratıyor. Bu tarz bir ferahlığı salonlarınıza da yansıtmak için de salon bitkileri önem kazanıyor. Evin geneline yeşilin enerjisini yayabilmek için orta ve yan sehpalarınızda da sukulent, kaktüs ya da pilea gibi görece daha küçük ve bakımı kolay bitkileri sehpa dekorasyonunuzun bir parçası haline getirebilirsiniz. Bu tarz bir bitki konumlandırması evinize canlılık ve doğallık katmasının yanı sıra salonda geçireceğiniz zamanı da daha keyifli hale getirecektir.

Ev dekorasyonunda her zevke ve her bütçeye uygun çözümler sunan Divanev, farklı sehpa çeşitleri ile alternatif kullanım önerileri sunuyor. Siz de tarzınızı yaşam alanınıza yansıtmak ve küçük değişikliklerle evinizin dekorasyonuna fark katmak istiyorsanız Divanev’in sehpalarına göz atabilirsiniz.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL