• Geri dön

  • 1.514 Görüntülenme

  • 342 Haber

  • 57 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin sağlıklı uyku denildiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan Yataş Bedding, prematüre bebeklerin sağlıkla büyümesine destek olmak için El Bebek Gül Bebek Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar projesini bu yıl deprem bölgesine destek olarak sürdürüyor. Yataş Bedding, proje kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Hastanesi ile Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin anne-bebek uyum odalarını yeniliyor.

Türkiye’nin yenilikçi uyku markası Yataş Bedding, geçen yıl El Bebek Gül Bebek Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar projesini bu yıl da Erken Anneler Günü’nü kutlayarak sürdürüyor. Prematüre bebeklerin gelişimine destekte bulunmak ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Yataş Bedding, bu yıl gerçekleşen büyük depremin ardından zarar gören Kahramanmaraş Sütçü İmam Hastanesi ile Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin anne-bebek uyum odalarını yeniliyor.

Prematüre bebeklerin anneleri ile eve dönmeden önce bir araya gelerek temasta bulunduğu anne-bebek uyum odalarında, annelere prematüre bebeğin bakımından beslenmesine ve emzirmesine kadar her şey doğru bir şekilde öğretilerek anne ve bebek dış dünyaya hazırlanıyor. Aylık yatan hasta sayısının 200-250 arasında değiştiği Kahramanmaraş Sütçü İmam Hastanesi’nde prematüre bebekler için 40 kuvöz, Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde ise 35 kuvöz bulunuyor. Her iki hastaneye yönelik yoğun talep, anne bebek sayısındaki artış ve odaların fiziksel yeterliliklerinin eksikliği nedeniyle anne-bebek uyum odaları ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kalabiliyor. Yataş Bedding, anne ve bebeklerin bu ihtiyacına destek olmak amacı ile hastanelerdeki anne-bebek uyum odalarının tüm ihtiyaçlarını karşılayıp yenilerken; nevresim, battaniye, bebek yatağı ve Juno Yeni Doğan Yatağı gibi uyku ürünlerini de temin ederek önemli bir desteği üstleniyor.

Prematüre bebeklerin kaliteli ve sağlıklı bir uykuya hepimizden daha çok ihtiyaç duyduğuna değinen Yataş Bedding Pazarlama Direktörü Selmin Gündoğdu, projeye ilişkin şunları söyledi: “Prematüre bebekleri annelerine kavuşacakları güne kadar onları uyku büyütüyor. Biz de El Bebek Gül Bebek Derneği ile birlikte geçen yıl başlattığımız Uykunun Mucizesi ile Büyüyen Mini Kahramanlar projesini sürdürüyor, bu kez deprem bölgesinde yaşama sarılan minik kahramanlar ve annelerine destek oluyoruz. Bölgede maalesef anne-bebek uyum odaları yetersiz kalıyor. Biz de Kahramanmaraş Sütçü İmam Hastanesi ile Malatya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin anne-bebek uyum odalarının yenilenmesini üstlenerek hem ihtiyacı karşılayacak hem de rahat ve konforlu odalar sağlayarak uyum süreçlerini hızlandırmalarına katkıda bulunacağız.”

El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı İlknur Okay ise “Erken doğumla ayrılan anne-baba ve bebeğin mümkün olan en kısa zamanda tekrar bir araya gelmesini hedefliyoruz. Yataş Bedding ile gerçekleştirmekte olduğumuz projemizle anne-bebeğin yoğun bakım süreci sonrası bir araya gelmelerini, evdeki yeni hayatlarına geçişlerinde onlara destek olmayı amaçlıyoruz. “dedi.

Proje kapsamında Yataş Bedding, geçen yıl El Bebek Gül Bebek Derneği’ne maddi desteğin yanı sıra gelişimini tamamlayana kadar kuvözde tutulan prematüre bebeklerin kuvözde kendini rahat ve güvende hissetmesine yardımcı olan nest ve bebeği rahatsız edebilecek ışık ve sesleri azaltan kuvöz örtüsü üretimi için kumaş; anne-bebek uyum odalarında bakıma yardımcı olmak için bebeği doğru pozisyonda tutan, rahat ve güvenli bir ortam sağlayan Juno Yeni Doğan Yatağı bağışı gerçekleştirdi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL