• Geri dön

  • 1.051 Görüntülenme

  • 342 Haber

  • 57 İşletme görüntülenme


Yazdan kışa geçişte evlerimizde bir düzen değişikliği gerekiyor. Serinleten hafif eşyalarımızı, daha sıcak tutan ve kalın eşyalarla değiştirme zamanı yavaş yavaş gelirken, yatak odalarımızı da düzen içinde kışa hazırlamak kulağa nasıl geliyor? Sezon geçişinde yatak odalarınızı daha konforlu ve düzenli hale getirmek için bazı dekorasyon önerilerini sizin için derledik. Yataş Grubu’nun yurt içi ve yurt dışında hızla büyüyen mobilya ve uyku markası Divanev’in hazırladığı yatak odaları için dekorasyon önerileri sizlerle…

Kışa girerken tüm kışlık eşyalarımızı en uygun şekilde depolamak ve yatak odalarında oluşabilecek dağınıklığı önlemek önceliklerimizin başında geliyor. Mont, kazak ve hırka gibi kışın ağırlıklı olarak tercih ettiğimiz kıyafetlerin kapladığı alanların geniş olmasından kaynaklı dilediğimiz gibi bir düzen yakalamak bizi biraz zorluyor olabilir. Bu yüzden de yatak odalarımızdaki estetikten vazgeçmeden, düzeni sağlamak için iki temel öge; baza ve dolaplar olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü saklama alanı yeterli olmayan, fazla eşyalarla dolu bir yatak odasının dinlendirici etkisi giderek azalıyor. Bu açıdan yatak odalarında, dolapların yüksek hacimli depolama imkanı sunması, ihtiyaca yönelik baza, şifonyer gibi saklama alanına sahip mobilyaların olması kıyafetlerimizi ve aksesuarlarımızı en uygun şekilde düzenlememize yardımcı olur.

Doğru Dolap Seçimi!

İster küçük ister geniş bir alanınız olsun, yatak odasını doğru planlama için öncelik doğru dolap seçimidir. Her tarza uygun geniş ürün çeşitliliği sunan Divanev’in yatak odası dolapları, kapaklı, sürgülü, akordeon, ya da hibrit kapak sistemleri ve çeşitli ölçüleriyle mevcut alanınıza mükemmel bir şekilde uyum sağlayabilir.

Dolaplar yatak odalarının sadece dekoratif anlamda estetik görünmesini değil aynı zamanda kıyafetlerinizi de bir düzen içinde depolamanızı kolaylaştırır. Özellikle kazak, hoody, eşofman takımı gibi katlayarak yerleştireceğiniz eşyalarınız çoğunluktaysa çok bölmeli ve raflı dolapları tercih etmelisiniz. Üstelik Divanev’in sensörlü çalışan LED ışıklı dolapları akşam olduğu gibi günün geç aydınlandığı kış sabahlarında da telaşla işe ya da okula hazırlanırken aradığınızı kolayca bulmanızı sağlayarak size zaman kazandıracaktır.

Ayrıca odanızın mimarisi elverişli ise; köşeleri kullanarak daha fazla verim almanıza yardımcı olan köşe dolaplarla depolama alanınızı artırmanız da mümkün. Düzeni bozmadan ferahlığı sağlayan Divanev’in köşe dolaplarını, yatak odanızın boş kalan herhangi bir köşesine ya da pencere karşısındaki köşelere yerleştirebilir, yatağınızı odanızın tam ortasına konumlandırabilir ve bu iki büyük mobilyadan arta kalan alanları aynalı bir şifonyer, komodin ve dresuar ile tamamlayabilirsiniz. Daha ferah ve geniş yatak odalarında ise Divanev’in farklı ölçülere sahip dolap modülleri sayesinde ölçünüze uygun olarak eklemeler yaparak, kendi giyinme alanınızı yaratabilirsiniz.

Depolama için baza altlarını kullanın!

Kış aylarında çok sık kullanmadığınız kalın giysiler, battaniyeler ve diğer soğuk hava eşyalarınızı depolamak için yatak odalarında yer açmak önemlidir. Bazalı yataklar bu gibi ihtiyaçlar için iyi bir çözümdür. Aynı zamanda dağınıklığı önleyecek kadar hacimli depolama alanlarıyla sadece kışlık eşyalarınızı değil, misafirlik yorgan, yastık ve nevresim gibi tekstil ürünlerini de rahatça depolayabilirsiniz. Divanev’in tüm yatak odası takımlarında baza seçeneğinin de olması, dekorasyondan ödün vermeden fonksiyonel kullanım imkanı da sunuyor. İster klasik, ister modern bir tarzınız olsun, Divanev yatak odası takımları ile yatak odanızda istediğiniz etkiyi yaratabilir, geniş depolama çözümüyle de sezon geçişlerinde mevsimlik eşyalarınızı güvenle depolayabilir ve yatak odanızda ferah bir düzen sağlayabilirsiniz.

Küçük yatak odalarında büyük alanlar açmak için etkili çözüm: Şifonyerler

Yatak odası dekorasyonundaki düzeni sağlayan bir diğer unsur da şifonyerler. Çekmeceli olan bu modüller yatak odalarında kapladığı alanın az olması sebebi ile günlük kullandığınız katlanabilir kıyafetler ile aksesuarların depolanması açısından da harika bir çözüm. Şifonyerler sayesinde dolabınızdan arta kalan alanları değerlendirerek depolama alanını artırabilirsiniz. Metrekarenize göre farklı ölçülerdeki ebatlarını dilerseniz ayrı ayrı dilerseniz de bir arada ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz. Divanev’in şifonyer ve yüksek şifonyer modelleri aynalı ve aynasız olarak kullanıma uygun olup dilediğiniz gibi birleştirerek odanızda dolabınız dışında ek farklı bir depolama çözümü sunuyor.

Divanev koleksiyonları içinden uygun ölçülere sahip yatak odası dolabı ve şifonyeri seçerek, kendi mobilya takımınızı oluşturabilirsiniz. Bu seçenekler sayesinde küçük bir yatak odasını bile oldukça işlevsel ve tarz sahibi bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bunlara ek olarak, puf modelleri oturma alanı sağlamanın yanı sıra çeşitli işlevlere de hayatınızı kolaylaştırır. İçlerinde saklama alanı bulunan tasarımlar, evinizdeki düzeni sağlamak için kullanışlı bir seçenektir. Farklı iç hacimleri ve dekoratif dış görünümleriyle bulunduğu odanın tasarımına uyum sağlar. Farklı yüksekliklere sahip sandıklı modeller arasından ihtiyaçlarınıza uygun seçimler yapabilirsiniz.

Tamamlayıcı aksesuarları unutmayın!

Yazdan kışa geçerken eşyalarımızı sezonsal olarak değiştirip depoladıktan sonra odanın atmosferinde de farklılık yaratma ihtiyacı doğabiliyor. Ufak tefek aksesuar değişikliği ile yatak odanızda farklı bir etki yaratabilirsiniz. Uygun halı seçimi ortama sıcaklık katar ve evin ruhunu yansıtır. Halılar odadaki boşluk hissini doldururken doğru kullanımı odanın derinlik algısını da etkiler. Desen ve dokusuyla dekoratif kullanım amacının yanı sıra yaşam alanınıza konfor katar.

Gün ışığından daha az yararlandığımız kış aylarında aydınlatmalar yatak odası için oldukça önemlidir. Işığı ayarlanabilir aydınlatmalar komodin başlarında kullanmak üzere çok kullanışlıdır. Yatak odanız yeterli genişlikteyse aydınlatmayı odanın farklı alanlarına dağıtmak doğru bir yöntemdir. Şifonyerin üzerine eklenecek bir masa lambası veya odanın farklı bir köşesine konumlandırdığınız bir lambader odanızda değişen ihtiyaçlarınıza farklı fonksiyonlarla hizmet verir.

Tüm bunlara ek olarak, sezon geçişlerinde tekstil ve aksesuarlarda yapacağınız küçük değişikliklerle de büyük farklar yaratabilirsiniz. Toprak tonları gibi daha sıcak renklerde seçilmiş kırlentler, şallar, battaniyeler, yatak örtüleri veya fon perdeler kendi içinde bir uyum yakalayarak hem dinlendirici bir etki yaratır hem de kışın ihtiyacımız olan o sıcaklığı dekorasyona yansıtmış olur.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL