• Geri dön

  • 300 Görüntülenme

  • 342 Haber

  • 57 İşletme görüntülenme


İyi bir uyku, sağlıklı bir yaşamın anahtarı… İyi bir uykunun ise bir değil yeme içmeden, yatak seçimine, kafein tüketiminden yatak odası dekorasyonuna kadar birçok anahtarı bulunuyor. “Rahatlatıcı renkler, düzenli ve rahat bir yatak ortamı, daha iyi bir uyku sağlayabilir” diyen Yataş Uyku Kurulu Üyesi Uzman Klinik Psikolog/Psikoterapist Fundem Ece, yatak odasında bulunan gereksiz eşyaları azaltarak basitleştirmenin, zihinsel olarak da sakinleşmeye ve dolayısıyla iyi bir uykuya yardımcı olacağının altını çiziyor.

Uyku, vücut ve zihin arasındaki uyumun bir yansıması… Bu uyumu korumak enerjiyi yeniden kazanmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için büyük önem taşıyor. Yeme-içme, kafein tüketimi, hormonal değişiklikler, hastalıklar, yatak ve yastık seçimi, ısı, ışık, havalandırma gibi uyku kalitemizi etkileyen pek çok faktör bulunuyor. Bunların yanı sıra yatak odası dekorasyonu da uyku kalitesini etkileyebiliyor. Yatak odalarının hassasiyetle dekore edilmesini tavsiye eden Yataş Uyku Kurulu Üyesi Uzman Klinik Psikolog/Psikoterapist Fundem Ece, “Uykuya geçeceğinizi hayal edin ama yatacağınız alan dağınık, her bir yerde dağınık eşyalar var, oda havasız. Herhalde böyle bir alanda bırakın uyumayı bulunmak dahi istemezsiniz. Rahatlatıcı renkler, düzenli düzenleme ve rahat bir yatak ortamı, daha iyi bir uyku sağlayabilir. Ayrıca loş aydınlatma ve uyku düzeninizi destekleyen bir atmosfer oluşturmak da önemlidir” diyor.

Minimalist bir dekorasyon tarzı zihinsel rahatlama sağlar
Yatak odası dekorasyonunda sade ve huzur verici tasarımlar tercih ederek, stresten arınmış bir ortam yaratabilirsiniz. Kaliteli yatak ve yastıklar, doğru sıcaklık ve iyi bir havalandırmayla da uyku konforunu artırabilirsiniz. Elektronik cihazları yatak odasından uzak tutmanın ve uyku rutinlerine özen göstermenin önemine de değinen Uzman Klinik Psikolog/Psikoterapist Ece, güneş ışığı alımını artırmanın, doğal bitki öğeleri eklemenin ve odanın genel atmosferini sakinleştirmenin stresi azaltarak uyku kalitesini artırdığının altını çiziyor. Minimalist bir dekorasyon tarzının zihinsel rahatlama sağlayabileceğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog/Psikoterapist Ece, şöyle devam ediyor: “Odanın genel düzenini, gereksiz eşyaları azaltarak basitleştirmek, zihinsel olarak da sakinleşmenize katkı sağlayabilir. Ayrıca yatak odasındaki gürültüyü azaltmak için ses yalıtımını düşünebilir ve kişisel zevklerinizi yansıtan hoş bir atmosfer oluşturabilirsiniz. Unutulmaması gereken bir diğer faktör ise yatak odası temizliği ve düzenidir. Düzenli olarak temizlenen bir oda, daha sağlıklı bir uyku ortamı sunar. Yatak odasındaki tekstilleri, yumuşak ve rahat malzemelerle seçerek dokunsal konforu artırabilirsiniz. Yumuşak bir halı, sıcaklık hissini artırabilir. Uyumlu renkler ve kişisel dokunuşlar da odanızın sıcaklığını artırarak rahatlamanıza yardımcı olabilir.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL