• Geri dön

  • 918 Görüntülenme

  • 351 Haber

  • 301 İşletme görüntülenme


Cihaz; koltuk hafızasından, park yardım kontrol ünitesinden kilometre bilgisi topluyor

• Bir bakışta aracın kilometre bilgisi ile ilgili tüm veriler tespit edilebiliyor
• Bosch KTS 250 arıza tespit cihazı kontrol ünitelerinde saklanan kilometre bilgisini okuyor
• Bilirkişi raporları, kiralamadan dönüş, ikinci el araç değerlemeleri ve mobil servis uygulamaları için geniş bir yelpazede uygulama olasılığı sunuyor
• Modern Android tabanlı kullanıcı arayüzü ile sezgisel kullanım sağlıyor

İkinci el araçların gerçek kilometre bilgisini şüpheye düşmeyecek şekilde belirlemek her zaman kolay değildir. Kiralık araçlar iade edilirken veya bilirkişi raporları için dahi olsa kullanılmış araçların değerlemesi için gerçek kilometre ölçümü önemlidir. Çok sayıda motorlu araçta, kilometre sayaçları az bir teknik çabayla kolayca değiştirilebiliyor. Bu tür olayların tümü kayda geçmemiş olsa da sayı oldukça yüksek: Alman otomobil kulübü ADAC’nin de bildirdiği üzere polis, Almanya'da satılan her üç kullanılmış araçtan birinde manipüle edilmiş kilometre sayacı olduğunu varsayıyor*. Kompakt Bosch KTS 250 arıza tespit cihazının yeni işlevi, otomotiv işletmelerinin ve bilirkişilerin aracın farklı kontrol ünitelerinde saklanan kilometre bilgilerini okuyabilmelerini sağlıyor. Bu veriyi kilometre sayacında gösterilen kilometre bilgisi ile karşılaştırarak, kilometre sayacının inandırıcı olup olmadığını veya diğer değerlerden farklı olup olmadığını kolayca belirleyebiliyorlar. Bu, kullanılmış araç değerlemeleri, kiralamadan dönüş ve hatta araç değerine ilişkin bilirkişi raporları açısından aracın mevcut değeri üzerinde önemli bir etki yaratabilir. Sigorta şirketlerinin bu testi hasar değerlendirmelerine dâhil etmelerine ve hatta sözleşmeyle kararlaştırılan yıllık kilometre performans karşılaştırma yapmalarına imkân verir.

Farklı kontrol ünitelerinde saklanan kilometre bilgileri
Çoğu durumda, aracın kilometre bilgisi sadece aracın gösterge panelindeki kilometre sayacında değil, aynı zamanda çok çeşitli farklı elektronik kontrol ünitelerinde de saklanır. Koltuk hafızası veya park yardım kontrol ünitesi bile araç kilometre bilgisini içerebilir. Son yıllarda modern araçlar, giderek daha fazla sayıda kontrol ünitesiyle donatılıyor. Sonuç olarak, günümüz araçlarının gerçek kilometre bilgisi genellikle farklı kaynaklarda aynı anda saklanıyor.

Bosch KTS 250 arıza tespit cihazı OBD kablosuyla araca bağlandığında, kontrol ünitesinin ve hata belleğinin gerçek değerleri okunmasını sağlıyor. Yeni KTS 250 kilometre bilgisi okuma işlevi, farklı kontrol ünitelerinde saklanan ayrı kilometre değerlerinin bir listesini oluşturuyor. Daha sonra, servisin ağ yazıcısına göndererek tanı protokolünü yazdırmak veya bir ek olarak ve doğrudan KTS 250’den e-mail ile göndermek için kablosuz ağ bağlantısı kullanılabiliyor.

Esitronic arıza tespit yazılımı ile kapsamlı ECU tanılaması
Bosch’un, mobil uygulamalar için kompakt KTS 250 ECU arıza tespit cihazı sezgisel ve Android tabanlı ara yüzü, son derece kullanıcı dostu olmasıyla öne çıkıyor. Bosch Esitronic tanı yazılımına sahip KTS 250, piyasada bulunan neredeyse her tür binek otomobilde hızlı ECU tanılaması sağlıyor. Araç kimlik numarası (VIN) ile otomatik araç tanımlama işlemi tamamlandıktan sonra, araç üzerindeki tüm kontrol ünitelerine genel bir bakış sunuyor. Test cihazı, mobil uygulaması için gereken gücü sağlayan entegre bir lityum-iyon pille donatılmıştır. Tanı sırasında, test edilen aracın OBD konektörü aracılığıyla sağladığı enerji KTS 250’ye gönderiliyor.

Bosch, yeni kilometre bilgisi okuma işlevini de ekleyerek KTS 250 test cihazının uygulama alanını daha da genişletti. Kiralamadaki araçları iade edilen araç kiralama şirketleri veya satmak üzere ikinci el araçları kabul eden araç bayileri ve servisler için hasar değerlendirmesi artık çok daha kolay. KTS 250, araç değer raporunda kullanım açısından hem sigorta şirketleri hem de bilirkişiler için de artık aynı seviyede uygunluk sunuyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL