• Geri dön

  • 1.168 Görüntülenme

  • 352 Haber

  • 306 İşletme görüntülenme


Sürekli olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklanılıyor

• Bosch Elektrikli El Aletleri, 2019 yılında satış gelirini yüzde 3 artırarak 4,8 milyar Euro’ya çıkardı.
• Şirket, bir yıl içerisinde pazara 100’ün üzerinde inovasyon sundu.
• ‘Home & Garden’ bölümü, Gardena ile akü birliği kurdu.
• 2020 için tahmin zor fakat görünüm giderek daha iyiye gidiyor.

Stuttgart/Leinfelden-Echterdingen – Bosch Elektrikli El Aletleri, 2019 finansal yılında 180’den fazla ülkede ve yaklaşık 20.000 çalışanla 4,8 milyar Euro’luk satış gelirine ulaştı. Yıllık bazda yüzde 3 oranında nominal artışa denk gelen bu büyümede, özellikle aksesuarlar ve ölçüm aletleri işindeki olumlu gelişmelerin etkisi oldu.

İnovasyonlar ve iş birliği aracılığıyla büyüme
Bosch Elektrikli El Aletleri, 2019 yılında 100’den fazla yeni ürünü başarılı bir şekilde satışa sundu ve böylece yenilikçi gücünü bir kez daha sergiledi. Bu inovasyonların dayanağını, sürekli olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına odaklanmak oluşturuyor. Kendin Yap (Do It Yourself – DIY) kullanıcıları, evlerinde veya bahçelerinde kendilerini göstermek istiyor. Düz yüzeyden yuvarlak veya kavisli yüzeylere kadar zımparalama sağlayan EasyCurvSander 12 veya çok yönlü ve neredeyse titreşimsiz testereleme için NanoBlade teknolojisi içeren AdvancedCut 18 gibi inovasyonlar tam olarak bunun için tasarlandı. Bir başka örnek ise ölçüm aletleri serisi içerisinde yer alan, entegre şerit metreye sahip yenilikçi bir çizgi lazeri olan Atino. Ticaretle uğraşan kişiler için en önemli faktörler olan verimlilik ve etkililik, ürünün geliştirilmesi için ilham verdi. Diğer örnekler arasında ise daha önce sadece kablolu araçlarda mümkün olan performans seviyelerini sağlayan kablosuz Biturbo aletleri ve ayrıca kullanıcıların değerli zamanlarından tasarruf etmesini ve basit bir aletsiz değişim sistemiyle daha güvenli çalışmasını sağlayan X-Lock hızlı değişim sistemi yer alıyor.

Robert Bosch Power Tools GmbH Başkanı Henk Becker, “İnovasyon, başarımızın temelinde yer alıyor ve almaya da devam edecek. Yenilikçi elektrikli aletlerin, bahçe aletlerinin, ölçüm araçları ve aksesuarlarının geliştirilmesinde ve üretiminde onlarca yıldır edindiğimiz deneyimi sunuyoruz. Aynı zamanda, gelecekteki büyümemiz açısından önemli bir kaynak olacak” dedi.

Farklı markaların uyumsuz aküleri ve şarj aletleri tarihe karışacak
Geçtiğimiz yıllardaki gelişmeler, kablosuz el ve bahçe aletlerinin giderek daha fazla önem kazandığını gösterdi. Bunun ana nedeni, kablolu aletlere oranla çok daha fazla rahatlık sunmaları. Ancak farklı üreticilerin aletleri ve aküleri arasında yaşanan uyum sorununun giderilmesi önem taşıyor. Bosch Elektrikli El Aletleri bu konuda bir adım daha ileri giderek, akülerin ve şarj cihazlarının kullanımı konusunda diğer üreticilerle görüşmelere başlıyor. ‘Home & Garden’ bölümü 18 V akü platformunu diğer üreticilere de açarak bu soruna çözüm sunmaya odaklanıyor. Bölüm, Gardena ile özellikle ev içinde ve dışında kullanıma yönelik Power for All Alliance’ı (Herkes İçin Güç Birliği) oluşturdu. Bosch’un elektrikli el aletleri, bahçe aletleri ve ev cihazlarıyla Gardena, Emmaljunga, Gloria, Wagner ve Rapid markalarını taşıyan ürünler, gelecekte aynı 18 V akü ile çalıştırılabilecek. Böylece kullanıcılar, gelecekte Power for All Alliance’den ürün satın aldığında para, yer ve zamandan da tasarruf sağlamış olacak. Farklı markaların uyumsuz aküleri ve şarj aletleri ise tarihe karışacak. Ortak hedef, en geniş markalar arası akü sistemini ve bunun neticesinde evler için en geniş uygulama yelpazesini kullanıcılara sunmak. Birliğe ortak olan şirket sayısı sürekli olarak artış gösterdiğinden, kullanıcılara çok daha geniş bir uygulama yelpazesi ve ayrıca daha fazla esneklik sağlanmış olacak.

2020 için tahmin zor, görünüm giderek daha iyiye gidiyor
Koronavirüs pandemisi ve beraberinde gelen belirsizlikler ışığında, mevcut finansal yıla ilişkin bir tahminde bulunmak zor. Henk Becker, “Ekonomik ortam, şirketimiz için oldukça zorlu oldu ve olmaya devam ediyor. Önümüzdeki birkaç ayın yüksek düzeyde piyasa oynaklığı ile geçeceği gerçeğine kendimizi hazırlamalıyız” dedi. Yılın başından beri inşaat şantiyeleri, DIY mağazaları ve özel perakendeciler, pandemiyi kontrol altına almaya yönelik resmi tedbirlerin bir parçası olarak dünya genelinde sürekli olarak kapatılıyor. Henk Becker, “Ancak, trendin şu anda yukarı yönde gittiğini görüyoruz. Birçok ülkede, sosyal hayat giderek normale dönüyor, elektrikli el aletleri ve bahçe aletlerine olan talep artıyor. Bu krizden daha güçlü bir pozisyonda çıkacağımıza inanıyoruz ve bu hedefi başarmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. DNA’mıza işlemiş olan yenilikçi güç ve global konumumuz, bunu başarmamızda bize yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL