• Geri dön

  • 1.033 Görüntülenme

  • 351 Haber

  • 302 İşletme görüntülenme


İklimlendirme sektörünün uzman ve öncü markalarından Buderus, tüketicilerin aklındaki “Kombi ilk çalıştırma işlemi nasıl olmalıdır?” sorusunu ele aldı.

Kullanıcıların kombi satın alma sürecinde bilmek istedikleri konulardan biri de kombi ilk çalışma işleminin nasıl ve kim tarafından yapıldığıdır. Satın alınan kombinin yetkili montajcı firmalar tarafından cihaz, elektrik, gaz ve su bağlantıları yapılması ve montaj işlemi tamamlandıktan sonra ilgili markanın yetkili servis teknisyenleri tarafından cihazın çalışır hale getirilmesine ilk çalıştırma işlemi denmektedir. İlk çalıştırma işleminden önce, eğer ilk defa cihaz alınıyor ve abonelik yeni başlıyor ise gaz uygunluk belgesi temin edilmelidir. Eski cihazın yenilenmesi işleminde ise ilgili bölgedeki gaz dağıtım firmasının kuralları geçerli olacaktır.

İlk çalıştırma işlemi markanın yetkili servisinin uzman teknisyenleri tarafından yapılmalıdır. Kullanıcı veya yetkisi olmayan kişiler tarafından yapılan ilk çalıştırma işlemi sonucunda can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek durumlara ortaya çıkabilir. Kombi ilk çalıştırma işlemi kurallara uygun süreçlerde yapıldığı takdirde ücretsizdir. Öncelikle kombinin montaj kılavuzunda ve bağlı olunan bölgenin gaz şirketi tarafından belirtilen şartlara uygun olarak montajlanması ve bağlı olunan bölgenin gaz şirketi tarafından verilen “Gaz Açma Belgesi – Gaz Uygunluk Belgesi”nin gerekmektedir. Gaz şirketleri tarafından istenilen kriterler bölgelere göre farklılık gösterebilir.

Buderus markalı cihazların ilk çalıştırma talebi kombi montajı tamamlandıktan sonra uzman Buderus bayileri tarafından online platform üzerinden son kullanıcı adına yapılmaktadır.
Buderus yoğuşmalı kombiler hakkında daha detaylı bilgi için: Buderus Resmi Web Sitesi

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL