• Geri dön

  • 634 Görüntülenme

  • 350 Haber

  • 301 İşletme görüntülenme


Isıtma sisteminizde maksimum yakıt tasarrufu için Bosch’tan ipuçları 
İklimlendirme sektörünün öncü markalarından Bosch Termoteknik, soğukların kendini hissetirmeye başladığı şu günlerde, ısıtma sisteminizden daha fazla verim alabilmeniz için dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor. 

Kışa hazırlandığımız şu günlerde kullanıcılar, ısıtma sistemlerini daha verimli kullanmak, maksimum yakıt tasarrufu almak ve doğalgaz faturalarını düşürmek için yöntemler arıyor. Bosch Termoteknik, cihazlarda periyodik bakım yapılması ve oda sıcaklığı ayarının bilinçli bir şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çekiyor.

Tasarrufun formülü oda sıcaklığı ayarında gizli
Bosch Termoteknik uzmanları, oda sıcaklığını 1oC düşürmenin, yakıt tüketiminde ciddi tasarruf sağladığını vurguluyor. İstanbul şartlarında oda sıcaklığını 1oC azaltmak, yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu anlamına geliyor. Ayrıca sıcaklığın çok yükseltilmesi, odadaki havanın kurumasına ve grip olma riskinin artmasına neden oluyor.

Kombinin kapasitesini hassas bir biçimde kontrol edebilmesi ve oda kumandaları ile uyumlu çalışması da tasarrufu sağlayan bir diğer kriter… Oda kumandası ile çalışarak kapasitesini oda sıcaklığına göre ayarlayan modülasyonlu kombiler, diğerlerine göre daha az yakıt tüketiyor. Cihazların çalışma süreleri boyunca servis ve bakımlarının düzgün aralıklarla yapılması da tasarrufta önemli etkenler arasında. Diğer yandan tasarruf için kombi kadar uygun radyatör seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Odalardaki camların altını tam kapatacak şekilde radyatör seçmek (ince panel radyatörler) camlardan gelen soğuk hava akışını sınırlandıracağı için ısınmayı hızlandırıyor ve cihazın yakıt tüketimini düşürüyor.

Kombi seçiminde sezonsal verim değerine dikkat

Bosch, yoğuşmalı kombi seçimini yaparken öncelikle cihazın sezonsal verim değerlerine bakılmasını ve cihazın ısıtma işletiminde oda sıcaklığına göre modülasyonlu işletim yapabilmesine dikkat edilip, buna uygun modülasyonlu oda kumandalarıyla donatılmasını tavsiye ediyor. Böylelikle enerji tüketimininde çok yüksek paya sahip ısıtma işletimi en verimli şekilde gerçekleştirilebilir. Bu nendenle tüm yoğuşmalı kombilerde ileri teknoloji ürünü hassas oda sıcaklığı kontrolü sağlayan modülasyonlu oda kumandalarının kullanımı öneriliyor.

Bosch CT100 akıllı oda kumandası ile ısıtma sisteminizi en verimli şekilde kullanmak mümkün
Bosch CT100 oda kumandası; kendiliğinden öğrenme ve Geo-fencing modlar gibi akıllı fonksiyonları sayesinde ısıtma sisteminin en verimli şekilde kullanılmasını sağladığı gibi enerji tasarrufu elde edilmesine de yardımcı oluyor.

Mobil uygulama üzerinden kendiliğinden öğrenme modunun aktifleştirilmesiyle birlikte kombinin zaman programı 7 gün boyunca takip edilip, kaydediliyor. Böylelikle kullanıcıların bireysel günlük rutinleri CT100 Akıllı Kumandası tarafından tanınıyor ve buna bağlı olarak en uygun sıcaklık otomatik olarak ayarlanabiliyor.

Bosch CT100 oda kumandası coğrafi konumu belirlemek amacıyla geo-fencing özelliğini kullanarak konutun etrafında bir mesafe yarıçapı tanımlıyor. Kullanıcının akıllı telefonu sayesinde evden uzaklaşıldığında veya giriş yapıldığında kumanda bunu algılıyor ve uygulamaya haber veriyor. Böylece CT100 ve kombi tarafından ev sahibinin tercih ettiği sıcaklık ayarı otomatik olarak gerçekleştiriliyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL