• Geri dön

  • 888 Görüntülenme

  • 351 Haber

  • 301 İşletme görüntülenme


İklimlendirme sektörünün uzman markalarından Buderus, Türkiye genelinde aşırı soğukların hâkim olduğu bugünlerde, tüketicilere verimli ısınma konusunda değerli ipuçları veriyor.

Uzun yıllara dayanan uzmanlığını tüketiciler için avantaja çeviren Buderus, daha verimli ısınma için oda sıcaklığının önemine dikkat çekerek, “Yüksek faturalarla karşılaşmamak için önce doğru oda sıcaklığını belirleyin” önerisinde bulunuyor.

Buderus uzmanlarının verdiği bilgiye göre, ideal oda sıcaklıklarının oturma odalarında 20-22°C, yatak odalarında ise 18-20°C arasında olması gerekiyor. Verimli ısınma için ideal oda sıcaklığı 21°C olup, konfor şartı kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Oda sıcaklığını 1°C daha düşük ayarlamak, farklı lokasyonlara göre değişmekle beraber, yüzde 8 ila 12 arasında yakıt tasarrufu sağlıyor.

Yoğuşmalı kombiler daha tasarruflu
Yakıt tasarrufu için kombi seçimi de büyük önem taşıyor. Evin metrekaresi ve çalışma sıcaklıklarından bağımsız olarak yoğuşmalı kombiler, konvansiyonel kombilere oranla her zaman daha tasarruflu olmalarıyla öne çıkıyor. Eğer çalışma sıcaklıkları düşük ve/veya radyatör sayısı fazla olursa bu verim daha da artıyor. Bu nedenle uzmanlar, verimli ısınma için hem çalışma prensibi hem de teknolojisiyle çok gelişmiş ve tasarruflu cihazlar olan yoğuşmalı kombilerin tercih edilmesini öneriyor.

Sıcaklığı oda kumandası ile kontrol edin
Buderus’un daha verimli ısınma sağlamak için bir diğer önerisi de kombileri, oda kumandasıyla kullanarak ortam sıcaklığını ekstra hassasiyetle kontrol etmek. Bunun için en doğru konumun oturma odası olduğu belirtiliyor. Oda kumandasının sıcaklığı en sağlıklı şekilde ölçebilmesi için radyatör yanında veya yakında olması ve tercihen duvarda yerden belirli yükseklikte bulunması öneriliyor.

Her yıl kombi bakımını ihmal etmeyin!
Kombiler, kış aylarında yaklaşık 3-4 ay boyunca her gün ortalama 6-7 saat kesintisiz çalışır. Bu çalışma sırasında zamanla kombi yüzeylerinde pislik birikebilir ve bu durum ısı transferini engelleyerek kombinin verimini düşürür. Bu nedenle her yıl yetkili servislere düzenli kombi bakımı yaptırılması büyük önem taşıyor.

Buderus’un daha fazla verim için diğer önerileri şöyle:

• Odada ısının rahat yayılabilmesi için radyatör gibi ısıtıcı elemanların önleri kapatılmamalı.
• Isı kaybının en fazla olduğu kapı ve pencere bölgelerinde ısı yalıtımı olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli. Bulunduğunuz konumda varsa geceleri panjurları veya kepenkleri kapatmak enerji verimliliğine önemli oranda katkı sağlar.

• Isıyı içeride tutabilmek için pencereleri kısa süreli ve tam açarak oda havalandırılmalı. Pencereleri aralık bırakarak havalandırma yapılmamalı. Bu işlemi yaparken termostatik radyatör vanalarını kapatmak bir diğer önemli etkendir.

• Oda sıcaklığı 5°C’nin altına düştüğü zaman kombilerdeki donma koruması otomatik olarak devreye girer ve ısıtma işleminden sonra devreden çıkar. Bu nedenle cihaz her zaman çalışmaya hazır durumda bırakılmalıdır.

Daha fazla ipucu için: Buderus resmi websitesi

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL