• Geri dön

  • 1.054 Görüntülenme

  • 352 Haber

  • 306 İşletme görüntülenme


OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde Bosch Car Service açıldı

Bosch Car Service’in gelirleri OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne (Topkapı Okulları) hem kaynak oluyor hem de meslek lisesi öğrencileri yerinde eğitim alıyorlar. Bosch tarafından okula lift, hidrolik test cihazı, egzoz emisyon cihazı gibi ekipman ve kıyafet desteği de sağlandı.

Kurulan serviste teknisyen olarak görev alan okulun dört öğretmeni gözetiminde öğrenciler; filtre takma, yağ değiştirme gibi temel ihtiyaçları karşılayabiliyorlar.

Araç bakım hizmetlerinde farklı konseptleriyle dikkat çeken Bosch Car Service, bu kez İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Topkapı Okulları) içerisinde açıldı. Bosch Car Service’in geliri hem okula kaynak oluyor hem de meslek lisesi öğrencileri yerinde eğitim alabiliyorlar. Okul öğretmelerinin de görev aldığı tesis, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nden büyük ilgi görüyor.

Topkapı Okulları’nda Bosch Car Service kurma çalışmalarına başlayan Bosch Otomotiv Yedek Parça iş birimi ekibi, talebi ilk duyduklarında çok şaşırdıklarını anlatıyor. Bosch Otomotiv Yedek Parça Türkiye, İran & Orta Doğu Bölge Direktörü Arda Arslan, “Okullarda eğitim merkezleri kurma projelerine aşinayız ancak okul içerisinde öğrencilerin de çalışmalarda yer alabileceği bir ticari işletme kurma fikri bir ilktir. Millî Eğitim Bakanlığı’nın üretim yönergesi kapsamında meslek liselerindeki bu tarz oluşumları desteklediğini öğrendik ve hemen onaylarımızı alıp çalışmalara başladık.” diyor.

Okuldaki fiziki durum gözlemlerinin yapılması ve yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından, 6 hafta içerisinde tesis Bosch standartlarına göre düzenlendi. Bekleme salonundan araç kabul alanına, atölyelerden dış düzenlemesine kadar Bosch Car Service konsepti oluşturuldu. Bosch tarafından okula lift, hidrolik test cihazı, egzoz emisyon cihazı gibi ekipman ve kıyafet desteği de sağlandı. Şu anda tesis, araç kabulü yapabiliyor ve fatura kesebiliyor.

Tesisin oluşturulmasından sonra hazırlanan kılavuz ile operasyonun nasıl ilerleyeceği ve öğrencilerin hangi aşamalarda rol alacağı belirlendi. Kurulan serviste teknisyen olarak görev alan okulun dört öğretmeni gözetiminde öğrenciler; filtre takma, yağ değiştirme gibi temel ihtiyaçları karşılayabiliyorlar.

Öğrencilerin gelişimlerinin takibinin yapılması için de bir program hazırlandı ve okulun kullanımına sunuldu. Hazırlanan program ile hangi öğrencinin serviste ne kadar çalıştığı raporlanabilecek. Arda Arslan, “Bosch Car Service’leri, Türkiye’de 67 ilde 321 servis noktasıyla hizmet veriyor. Yıl sonu itibarıyla da hedefimiz 380 servise ulaşmak. Sektörün gelişimi ve geleceği için bu servislere istihdam yaratmak da oldukça önemli. Topkapı Okulları’nda kurduğumuz tesisimizle öğrencilerin henüz okul hayatlarında Bosch markasını ve teknolojilerini tanımalarını, teorik ve pratik gelişimlerini takip etmeyi ve ileride onlara olası iş fırsatları yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.

İkitelli OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Topkapı Okulları); Türkiye’nin en büyük, laboratuvar ve cihaz sayıları bakımından ise en yetkin OSB Meslek Lisesi olarak eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Özel proje okulunda eğitim gören yaklaşık 3300 öğrencinin ücreti devlet tarafından karşılanıyor. Topkapı Okulları Özel İkitelli OSB Kampüs Okul Müdürü Eray Şeker ise okullarında kurulan Bosch Car Service ile ilgili şunları söyledi: “Bu projeyle çok sıra dışı bir işe imza attığımızın farkındayız. Millî Eğitim Bakanlığı ve devletin diğer kurumlarınca bu iş birliği ile ilgili sürekli tebrik ve takdir alıyoruz. Bosch Otomotiv Yedek Parça iş birimi kurulum aşamasında ve devam eden tüm süreçte bizlere

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL