• Geri dön

  • 1.527 Görüntülenme

  • 350 Haber

  • 301 İşletme görüntülenme


Bosch Termoteknoloji’den kombi almak isteyenlere öneriler!
Isıtma-soğutma sektörünün öncü markalarından Bosch Termoteknoloji, kombi satın almak isteyenlere, dikkat edilmesi gereken noktaları açıklıyor. 

Kombi alırken nelere dikkat edilmelidir?
Kombi almadan önce kombi tipleri hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Kombiler yanma teknolojilerine göre yoğuşmalı ve konvansiyonel (yani yoğuşmalı olmayan) cihazlar olarak ikiye ayrılırlar. Konvansiyonel kombiler, basit bir açıklama ile ısıtma ihtiyacınızı karşılamak üzere doğalgazı yakıp ısı enerjisine çevirir ve yanma reaksiyonu sonrası açığa çıkan atık gazları baca sistemi vasıtası ile tahliye eder. Bu aşamada, tahliye edilen ve yüksek sıcaklığa sahip atık gazın içerisinde bulunan su buharı da dış ortama bırakılmış olur.

Daha teknolojik bir tasarım olan yoğuşmalı kombilerde ise, konvansiyonel kombilerde atmosfere atılan su buharının sahip olduğu enerji de ısıtma ihtiyacınız için kullanılır. Gerçekleşen ısı transferi sonrasında sıcaklığı düşen su buharı sıvı gaza dönüşür yani yoğuşur. Yoğuşma teknolojisinin adı buradan gelmektedir. Eski tasarım kombilerde atık gazın sahip olduğu kullanılmayan enerji, yoğuşmalı cihazlarda kullanılır ve radyatörleri ısıtacak tesisat suyuna aktarılır. Bu da aynı birim yakıttan daha fazla miktarda yararlanmak anlamına gelir ve doğalgaz faturalarınızda tasarruf sağlar.

Kombi seçimi nasıl yapılır?

Kombi seçimi yaparken, alacağınız kombinin yoğuşma teknolojisine sahip olmasının yanı sıra kullanılacak alanın özellikleri de önemlidir. Evin ya da ofisin metrekaresi, bulunduğu konum, yapının izolasyon kalitesi, banyo sayısı değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu kriterlere göre kullanıma en uygun kapasiteli kombi tespit edilmelidir.

Kombi nasıl tasarruflu kullanılır?
Yoğuşmalı bir cihazdan en hesaplı şekilde faydalanmak için mümkün olduğu kadar fazla yoğuşma gerçekleşmelidir. Bunun için doğru sistem tasarımı çok büyük önem arz eder. Tesisattan dönen suyun sıcaklığı mümkün olduğunca 55 C ve altında olmalıdır. Bu amaçla kombi gidiş suyu sıcaklığı buna göre ayarlanmalıdır (radyatör için max 60-70 C). Yani ısıtıcı yüzeyler buna uygun seçilmiş olmalıdır.

Şüphesiz ki verim değeri ve sessiz işletim kombilerin en önemli özellikleri arasında gelir ve iki kombi cihaz arasında kullanıcın karar vermesinde önemli rol oynar. ErP yönetmeliğine göre her kombi cihazın içinden ErP Enerji Etiketi ve ErP Bilgi Föyü çıkmak zorundadır. Her tedarikçi, bu değerleri yönetmeliğin tanımladığı standart ve aynı yöntemlerle ölçümlemek durumundadır.

Modülasyon aralığı denilen yani ısıtma ihtiyacınızın düşük olduğu durumlarda (örneğin mevsim geçişlerinde) boşa enerji harcamamak için kombinin kapasitesini ne kadar kısabileceğinin ölçüsü de yakıt tasarrufu ve kombi seçimi açısından önemli bir kriterdir. Örneğin ısıtma ihtiyacınız 3 kW iken, kombinizin 24 kW’lık ısıtma kapasitesini 1’e 8 ölçüsünde azaltarak, kendisini 3 kW’a kısabilmesi önemli bir özelliktir. Bunu yapabilen cihazlara 1:8 modülasyonlu cihaz denir.

Bu faktörlerin yanı sıra, seçeceğiniz kombinin servis gibi satış sonrası hizmetleri konusunda başarılı olmasına da dikkat edilmelidir. Bosch Termoteknik uzman servis teknisyenleri ile tüm Türkiye’de hızlı ve kaliteli hizmetleri ile fark yaratmaktadır.

Evinize en uygun cihazı seçebilmeniz için web sitemizden size en yakın bayimizin bilgilerine kolayca ulaşabilir ve ücretsiz olarak keşif hizmeti alabilirsiniz.

http://bit.ly/Evinize-En-Uygun-Kombi

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL