• Geri dön

  • 1.281 Görüntülenme

  • 350 Haber

  • 301 İşletme görüntülenme


Türkiye’nin En İyi Kombi Ustası Yarışması Buderus Sponsorluğunda Gerçekleştirildi!

Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektöründe ustalara yönelik olarak gerçekleştirilen ilk yarışma olarak değer gören ve 2.si düzenlenen Türkiye’nin En İyi Kombi Ustası yarışması bu yıl Buderus sponsorluğunda gerçekleştirildi.

20 Şubat – 31 Mart tarihleri arasında online ön elemesi gerçekleşen Türkiye’nin En İyi Kombi Ustası Yarışması’na 500’ün üzerinde başvuru alındı. www.kombininustasi.com web sitesindeki 21 soruluk testi en doğru ve en hızlı şekilde tamamlayan 15 finalist, 25 Nisan tarihinde DasDas Ataşehir’deki finalde yarıştı. Öncesinde basın toplantısı da gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden ustalar katılım sağladı. Çeyrek final, yarı final ve final aşamalarından oluşan yarışmada teknik sorular, gaz tesisatı, kombi ve oda kumandası montajı gibi zorlu etaplarda yarışan finalistlerin tüm işlemleri, oluşturulan hakem heyeti tarafından bir sonraki aşamaya geçebilmeleri için denetlendi. Hızlı olmanın yanı sıra en doğru işlemi gerçekleştirmenin de önemli olduğu etaplarda en yüksek puanı alan ilk 3 finalist büyük finalde yarışmaya hak kazandı.

Sektörün önemli isimlerinden GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman, AKSA Doğalgaz Başkan Yardımcısı Alper Konyalı, MYK Birim Koordinatörü Abdullah Özdemir ve Tesisat Öğretmeni Derya Çavuş’un bulunduğu jüri tarafından yapılan puanlamalar ve değerlendirmeler sonucu büyük finalde ustalardan sıfırdan bir kombi montajı gerçekleştirmeleri istendi. Finalistlerden Kemal Köksal Türkiye’nin en iyi kombi ustası seçildi.

Bosch Termoteknik Pazarlama Direktörü Ali Aktaş yarışma hakkında, “Türkiye’nin En İyi Kombi Ustası yarışmasında sektörümüzün değerli firmaları ile iş birliği yaparak bu yarışmanın sadece bir organizasyon değil, sektörümüze ve ustalarımıza katma değer yaratan bir konsepte dönüşmesini hedefledik. Ustalarımızın yarışma esnasında ihtiyaçları olan tüm malzemeleri kullanabilmeleri için Koçtaş bir mağaza alanı sağlarken, Danfoss sistemin verimliliğini artıracak termostatik radyatör vana çözümleri ile ilgili destek oldu. GFS ise doğalgaz tesisatı etabı ile ilgili çözüm ortağımız olarak yer aldı. Üçüncülük ödülümüz ise Bosch Elektrikli El Aletleri’nin sponsorluğunda verildi. Bu iş birliklerinin sektöre katma değer sağlayacağı kanaatindeyiz.’’ dedi.

Türkiye’nin en iyi kombi ustası Kemal Köksal’a kazandığı 30.000 TL’lik teknoloji hediye çeki ödülü Bosch Termoteknik Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat tarafından takdim edildi. Yarışma ikincisi Mesut Aybar’a 10.000 TL değerinde Bosch beyaz eşya çeki; üçüncü olan Azam Safa Özyurt’a ise 5.000 TL değerinde Bosch profesyonel el aletleri hediye çeki hediye edildi.Yarışmadaki online etap boyunca en çok beğeni alarak Gönüllerin Ustası seçilen Okan Dudu’ya ise 2.500 TL değerinde gıda çeki verildi.

Polat, “Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörü için ustalarımızın sadece montaj yapan değil, aynı zamanda son kullanıcıya en kaliteli ve en doğru hizmet vermesini amaçladığımız marka temsilcileri olduğunun altını çizmek isterim. Biz de Buderus olarak ustaların sektörümüz için önemini tekrar vurgulamak, onlarla bağımızı kuvvetlendirmek ve yetkinliklerini artırmak amacıyla yarışmamızı gerçekleştirdik. Yarışmamıza katılan tüm ustalarımıza teşekkür eder ve Türkiye’nin en iyi kombi ustası yarışmasını kazanan ustamızı tebrik ederim.’’ diyerek yarışmayı sonlandırdı.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL