• Geri dön

  • 950 Görüntülenme

  • 351 Haber

  • 302 İşletme görüntülenme


  • Bosch, Türkiye’deki mühendislik çalışmalarında bir önemli yatırıma daha imza attı.

  • Mobil hidrolik alanında geniş bir yelpazede üretim gerçekleştiren Bursa’daki Rexroth Fabrikasında Tasarım Merkezi kuruldu.

  • 2021 Eylül ayında merkez; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Tasarım Merkezi olarak sertifikalandırıldı.

  • 15 kişilik mühendislik ekibi; simülasyon, hammadde tasarımı, bitmiş alt parça tasarımları, ileri seviye risk analizlerinden sorumlu.

  • Hedef: 5 yıl içinde Ar-Ge Merkezi olarak global çapta mühendislik hizmeti sunmak.

Dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden Bosch Grubu, Bursa’da hidrolik ürünler üretimi yapan Rexroth Fabrikası bünyesinde bir Tasarım Merkezi kurdu. Bosch’un Türkiye’de sanayi teknolojileri alanında faaliyet gösteren ve yaklaşık 1400 çalışanı bulunan Bosch Rexroth Fabrikası’nda Tasarım Merkezi çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz Eylül ayında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sertifikalandırılan merkezde 15 kişilik bir mühendislik ekibi görev yapıyor. Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Daniel Korioth, “Halen Bursa, Manisa ve Tekirdağ’da dört Ar-Ge Merkezimiz ve İstanbul’daki Tasarım Merkezi’nde mühendislerimiz geliştirme çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’un ardından ikinci Tasarım Merkezimizi Bursa’da ve hidrolik sektörü özelinde hayata geçirerek, Türkiye’deki mühendislik ve Ar-Ge çalışmalarına katkı sunmaya devam ediyoruz. Bosch’un Türkiye’deki alanında yetkin ve işine tutkuyla bağlı mühendislerine yürekten güveniyorum.” diye konuştu.

Bosch Rexroth Bursa’dak mühendislik ekibi, geçtiğimiz 10 yıl süresince farklı ürünlerdeki tasarımları iyileştirerek, ürün kalitesi ve verimliliğe katkıda bulunan, aynı zamanda hammadde tasarımı, ileri seviye risk analizi gibi birçok yeni sorumluluk üstlendi. Bu nedenle Bosch, mühendislik ve üretim çalışmalarını geliştirmek amacıyla bu yıl itibarıyla Bursa’daki fabrikada yeni makine yatırımlarına ve akademik iş birliklerine hız verdi. Yıl sonunda mühendis sayısının 26 kişiye çıkması planlanıyor.

Hedef 5 yıl içinde Ar-Ge merkezi olmak
Fabrikada, 5 yıl içinde bir Ar-Ge Merkezi kurulması ve bu merkezin dünya genelindeki Bosch Rexroth fabrikalarına mühendislik hizmetleri sunan bir yetkinlik ve teknoloji merkezi haline dönüşmesi hedefleniyor. Bosch Rexroth Fabrikasında, geçtiğimiz yıllarda mobil hidrolik alanında kullanılan hidrolik pompa, motor ve valflerden oluşan ürün yelpazesinin sürekli gelişimiyle mühendislik ve teknoloji önemli aşamalar kaydedildi.

Bosch’un Türkiye’deki ve bölgedeki iş birliğini güçlendirmek için Tasarım Merkezi’nin kurulmasını çok önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini söyleyen Bosch Rexroth Teknik Genel Müdürü Manfred Hahn da “Önümüzdeki yıllarda, Ar-Ge Merkezi statüsünü alarak hizmetlerimizi bir adım daha ileriye taşımayı, mühendislerimizin yaratıcılığını, ekiplerinin yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarını yeni ürün tasarımları aracılığıyla ortaya koymayı hedefliyoruz. 2005 yılından bugüne sergilediğimiz istikrarlı performans ve artarak devam eden başarılarımız Türk mühendislerimizin ürünüdür.” dedi.

Bosch Rexroth Ticari Genel Müdürü Tanju Özkonuk da Türkiye’de geçmişi çok eski yıllara dayanmayan hidrolik sektöründe Tasarım Merkezi kurmalarının hem Bosch Türkiye hem de Bosch Rexroth adına uzun soluklu bir yatırım olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Hidrolik ürün imal edilen fabrikamızda kurulan tasarım merkezi ile sektörde faaliyet gösteren diğer kuruluşlara, yan sanayimize, yerli tasarım firmalarına ve mühendislik firmalarına iş fırsatları yaratacağız. Aynı zamanda yerlileştirme çalışmaları sayesinde ülke ekonomisi için de önemli katma değer yaratmış olacağız.”

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL