• Geri dön

  • 726 Görüntülenme

  • 350 Haber

  • 301 İşletme görüntülenme


Bosch Termoteknik büyümeye devam ediyor
2018 yılının ilk yarısında ciroda yüzde altı artış
2017 yılında 3,4 milyar Euro’luk rekor satışa ulaşıldı.
Akıllı ısıtma: 415.000’den fazla bağlanabilir cihaz satıldı.
Bosch Termoteknik CEO’su Uwe Glock: "Dekarbonizasyon, dijitalleşme ve desentralizasyona yönelik geliştirdiğimiz yenilikçi ürünlerimiz ile sektörümüzde iyi bir pozisyondayız."

Wetzlar – Bosch Termoteknik nominal olarak yüzde dört oranında, döviz kuru ayarlanmış olarak ise yüzde altı oranla büyüyerek 2017 yılında 3,4 milyar Euro’luk bir rekor satışa ulaştı. 2018 yılının ilk yarısında da önemli ölçüde büyümeye devam etti. Bu yılın ilk altı ayında satışlar nominal olarak yüzde üç ve geçen yılın aynı dönemine göre döviz kuru oranı ayarlanmış olarak yüzde altı oranında arttı. Bosch Termoteknik CEO’su Uwe Glock, “Zorlu koşullara rağmen son 18 ayda Bosch Termoteknik olarak mükemmel bir performans gösterdik. Ham madde ve taşıma maliyetleri büyük ölçüde arttı ve olumsuz döviz kuru etkileri ile başa çıkmak zorunda kaldık. Tüm bu zorluklara rağmen, 2017 yılında şirket tarihinin bugüne kadarki en yüksek gelirini elde ettik.”

Ürün bazında bu büyümeye ısı pompaları ve duvar tipi cihazlar büyük katkı sağlarken, piyasa bazında ise Avrupa’nın katkısı büyük oldu. Bosch Termoteknik, ana satış bölgesi Almanya’nın yanı sıra, Türkiye’de, Orta ve Doğu Avrupa’nın ise hemen hemen tüm bölgelerinde satışlarda güçlü bir büyüme elde etti. Brexit’e ve buna bağlı gerçekleşen negatif döviz etkilerine rağmen, Bosch Termoteknik, İngiltere’de de büyüme göstererek, 2018 yılının ilk yarısında lokal para biriminde satışlarda yüzde sekizlik bir artış elde etti. Glock, satışlardaki artışla iligli görüşlerini “Yıllardır geleceğin yenilikçi teknolojilerinin geliştirilmesine yaptığımız sürekli olarak yatırımların karşılığını alıyoruz. 2017 yılında, 172 milyon Euro olan araştırma ve geliştirme bütçemiz on yıl öncesine göre iki kat daha fazla” şeklinde ifade etti. Bosch Termoteknik, satılan 415.000’den fazla bağlanabilir cihaz ile konforu, enerji verimliliğini, operasyonel emniyeti ve hizmet kalitesini önemli ölçüde artıran akıllı ısıtma çözümlerinin lider tedarikçilerinden biri konumundadır. 2015 yılında “DNA” adıyla piyasaya sürülen yeni cihaz ailesi; bağlanabilirlik, modüler yapı konsepti, kullanıcı dostu ve ayırt edici benzersiz tasarımıyla fark yarattı ve bu yenilikçi ürünlerimiz dünya çapında 30 ülkede son tüketiciyle buluşmaktadır. Glock “Konutlara sağladığımız hizmetlerle dünyada pazar lideri olarak konumumuzu daha da güçlendirdik ve ısıtma sektörü için yeni standartlar belirledik” dedi.

Enerji aktarımında üç mega trend
Son on yılda Bosch Termoteknik bir ürün tedarikçisi olmaktan çıkarak, uluslararası HVAC (ısıtma, havalandırma, klima) sistemleri tedarikçisi haline gelmiştir. Bosch Termoteknik üç iş kolu olan “Konutlar için ısıtma sistemleri ve enerji yönetimi”, “Sıcak su üretimi” ve “Ticari ve endüstriyel ısıtma ve iklimlendirme sistemleri” üzerine odaklanmaya devam ediyor. Uwe Glock, Bosch Termoteknik’in geleceğe yönelik hedeflerini: “Amacımız bir dijital iklim ve enerji şirketi olmak ve aynı zamanda satışlarda yılda en az yüzde beş büyüme elde etmek” şeklinde açıkladı. Bosch Termoteknik’i geleceğe uyarlarken, ısıtma teknolojisi sektöründeki üç büyük mega trend olan dekarbonizasyon, dijitalleşme ve desantralizasyon odak noktaları olmaya devam edecek. Diğer gelecek planları hakkında ise Glock, “Konutlar için komple sistem çözümleri, ticari ve endüstriyel segmentteki projelerin genişletilmesi ve hava temizleme gibi yeni iş alanlarına adım atılması, önümüzdeki yıllarda da gündemimizde olan konulardır” açıklamasını yaptı. Bosch Termoteknik, daha şimdiden bu üç mega trende uygun bir çok yenilikçi ürün geliştirmiştir. Bosch’un yeni entegre enerji yönetim sistemi sayesinde akıllı ağ bağlantısı
Mart ayında SHK Essen ticaret fuarında tanıtılan Bosch’un yeni enerji yönetim sistemi, akıllı konut sakinlerini enerji bağımsızlığına giden yolda destekliyor. Ev sahipleri, her geçen gün daha çok ısı pompası ve fotovoltaik sistemleri tercih ediyor. Bosch Akıllı Ev uygulamasına entegre edilen enerji yönetim sistemi sayesinde kullanıcılar, mobil uygulama yardımıyla tüm verileri görüntüleyebilecek ve diğer ev aletlerini kolayca sisteme entegre edebilecek. Akıllı ev kullanıcıları, dijital kontrol ve yenilenebilir güneş enerjisi sistemi sayesinde elektrik maliyetlerinden yüzde 80’e kadar tasarruf edebiliyor.

Dijital çözümler gelecekte başarının anahtarı olacak
Uwe Glock, “Dijital çözümler, ısıtma endüstrisinin geleceğini şekillendirmede başarının anahtarıdır. Öngörülebilir gelecekte, gelirimizin büyük bir kısmını bağlanabilirlikten elde edeceğiz. Hedefimiz, ağ bağlantılı dünyaya giden yolda uzman şirketlere güçlü iş ortakları olarak destek vermek. Böylece iş ortaklarımız temel işlerine odaklanarak son tüketiciye mümkün olan en iyi hizmeti sunabilecekler” dedi.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL