• Geri dön

  • 274 Görüntülenme

  • 352 Haber

  • 306 İşletme görüntülenme


BSH öğrencilere iş hayatında eşitliğin kapılarını açıyor:

BSH Türkiye’nin
We Power kariyer programı yeni dönem başvuruları başladı

BSH Türkiye’nin istihdamda cinsiyet eşitliğini hedefleyen kariyer programı We Power için 2023-2024 dönemi başvuruları açıldı. Mühendislik, satış ve lojistik alanlarında kadınları güçlendirmeyi hedefleyen programın yeni dönemine katılım için başvurular 5 Kasım 2023’e kadar devam edecek.

BSH Türkiye, We Power kariyer programıyla iş dünyasında fırsat eşitliğini desteklemeye devam ediyor. Stratejisinin temeline çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ilkelerini yerleştiren BSH Türkiye, mühendislik, satış ve lojistik alanlarında çalışan kadınların iş yaşamına güçlü bir başlangıç yapmaları için We Power programının yeni dönemine başvuru almaya başladı. Mesleki ön yargıları ve kalıpları kırarak BSH’nin temel değerlerinden cinsiyet eşitliğini Türkiye’de teknoloji sektöründe güçlendirmeyi hedefleyen program, mesleklerin cinsiyetsiz olduğu fikrini yaygınlaştırmak açısından örnek teşkil ediyor.

Bugüne dek We Power programına, kariyerlerini mühendislik ve satış alanlarında sürdürmek isteyen 15 binin üzerinde kadın öğrenci başvurdu. 117 proje öğrencisi BSH Türkiye bünyesinde deneyim kazandı ve bu öğrencilerin 62’si kadroya alınarak profesyonel iş hayatına başladı. 2021 yılında, temel mühendislik alanlarında %21 olan kadın çalışan oranı, 2023 ortası itibarıyla %27’ye ulaştı.

We Power’da Neler Oluyor?

We Power ile kadın öğrencilere yetkinliklerine uygun çalışma deneyimleri sunuluyor ve böylelikle kariyer yolculuklarına güçlü bir başlangıç yapmaları hedefleniyor. We Power ile proje öğrencisi olarak BSH Türkiye bünyesinde deneyim kazanan genç kadınlar, profesyonel iş hayatına bir adım önde başlıyor. Proje öğrencileri, Temel Mühendislik alanında Üretim, Kalite, Tedarik Zinciri ve Ar-Ge pozisyonlarında; Satış alanında ise Saha Satışı ve Satış Destek pozisyonlarında görev alıyor.

Her yıl, ön değerlendirmeyi geçen öğrenciler önce şirketin her kademesinden profesyonellerin deneyimlerini paylaştıkları bir etkinlikte buluşuyor ve bu sayede kariyer yolculuklarını tasarlamada güçlü ipuçları elde ediyorlar. Yönetici mülakatlarıyla devam eden sürecin ardından seçilen öğrenciler, BSH bünyesinde proje öğrencisi olarak uzun süreli stajlarına başlıyor.

Hüseyin Coşkun: “We Power ile kadınların gücü, BSH’nin gücüyle büyüyecek”

BSH Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Hüseyin Coşkun, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise sayılı beyaz eşya üreticilerinden biri olan BSH’nin temelinde Sürdürülebilir Yaşam vizyonu var. Toplumsal refah boyutuna özel bir önem verdiğimiz bu vizyon doğrultusunda, gençlerin yaşamlarına değer katan projelere imza atmak, özellikle de genç kadınların istihdamda cinsiyet bariyerine takılmasının önüne geçmek üzere büyük gayret gösteriyoruz. 2021 yılından bu yana sürdürdüğümüz ve bu yıl üçüncü dönemini başvuruya açtığımız We Power programının arkasında teknoloji dünyasında kadın çalışan oranının ülkemizde çok daha yükselmesi arzusu yatıyor. Toplumsal dönüşüm adına çok kıymetli bulduğumuz bu çabanın öğrencilerde karşılık bulduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. We Power ile kadınların gücü, BSH’nin gücüyle büyüyecek”

Son başvuru tarihi: 5 Kasım

Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören kadın öğrencilere yönelik olarak 2021 yılında başlatılan WePower programı, farklı alanlarda eğitim gören kadın öğrencilerin de katılımıyla başarıyla devam ediyor. We Power kariyer programına, 5 Kasım 2023 tarihine kadar başvurmak mümkün. Programa katılmak isteyen genç kadın öğrenciler, başvurularını BSH Türkiye internet sitesindeki “We Power 2023” sayfasından gerçekleştirebiliyor.

Ön değerlendirmelerin ardından We Power programının Şubat 2024 itibarıyla başlaması planlanıyor.

Habere Ait Görseller



Mesaj GönderKAPAT
İşletmeye mesajınızı iletin.
İPTAL